KRISTIANSAND: I går formiddag var det noe over to døgn til premieren på Lyden av Løgnas. Da var nettopp rekkefølgen av numrene lagt helt om, åpningsnummeret var helt nytt – og Fædrelandsvennen møtte tre med stadig sterkere prestasjonsangst.

– Vi skal jobbe absolutt hele dagen, og i natt fikk jeg ikke sove før halv fire, sykt nervøs, sukker Per Inge Torkelsen.

– Ingen aner hvor ille dette er, sukker Rune Andersen.

– Jeg ligger med tekstene i dobbeltsenga på hotellet, sukker Dag Schreiner.

Publikumssuksess

Løgnaslagets nye forestilling blir iallfall en publikumssuksess. Denne gangen er premieren lagt til Kristiansand i stedet for Stavanger, og foreløpig er det planlagt 18 forestillinger. Det er solgt over sju tusen billetter fram til 5. juli, og kanskje blir det enda flere ekstraforestillinger utover dette. Forventningspresset er enormt, og selvtilliten kunne ha vært større.

– Vi har nesten ikke prøvd dette stoffet for en levende kjeft før. For to måneder siden lo vi selv godt av alle de nye vitsene, men nå er vi helt drittlei av dem. Og når vi øver her, så må du ikke tro teknikerne ler og har det moro – nei, de følger ikke med, bare jobber med sitt, klager Schreiner.

Og fortsetter:

– Nå skal vi de aller siste dagene prøve alt på et publikum. Da får vi tilbakemeldinger og kan justere. Kanskje må vi justere mye.

– Nå mangler det bare at jeg får diaré. Det får jeg foran hver premiere, klager Per Inge.

– Det er altså diaré med accent aigu, forklarer Dag som har både finfølelse og kunnskaper om språk.

20. show

Dette er Løgnaslagets 20. show (så vidt de vet) siden starten i 1981, og for fjerde gang deltar Rune Andersen. I 1996 hadde riktignok Dag og Rune et show sammen uten Per Inge. Men det var visstnok fordi han skrev tre bøker det året. Etter perioden i Kristiansand tar de en sommerferie før de starter opp i Stavanger 29. august og så drar videre til Sandnes, Bergen, Bryne, Bømlo og Haugesund.

– Flere arrangører åpner dørene for folk som har kjøpt Quart-billetter. Gjelder det også her?

– Ja visst, forsikrer Per Inge. – Vi tar bare først dobbel pris av dem – og refunderer så den ene halvparten.