KRISTIANSAND: — Vi har et godt år. Det har gått slag i slag. Vi har turnert masse, så nå kjenner jeg at det skal bli godt å komme i havn, sier en travel Frode Strømstad på telefon til fvn.no.

At bandet har hatt et godt år er ingen overdrivelse. Etter utgivelsen av album nummer to i januar i år, har det gått i ett for det kritikerroste bandet fra Egersund. Bandet er fullbooket ut året, i gang med nye innspillinger og har turnert i både Sveits, Tyskland og USA. Nå står turnéinnspurten for de norske byene - deriblant Kristiansand for tur.

Som arrangør og bookingansvarlig ved Egersund Visefestival har Strømstad hatt en finger med i spillet på flere av artistene som har tatt turen innom Kristiansand og Charlies. Strømstad har også god erfaring med å spille der med bandet og ser fram til å opptre der igjen.

-Det er kjempekult å spille på Charlies. Vi gleder oss, slår han fast.

Spiller med Harrys Gym og Bygdin

Denne gangen spiller IWAK sammen med Harrys Gym og Bygdin på Charlies førstkommende søndag klokken 22. Harrys Gym er frontet av bandkollega Anne Lise Frøkedal og både Harrys Gym og Bygdin er å finne på Strømstads eget plateselskap Hype City Recordings. Noe som gjorde at det falt seg naturlig for dem å turnere sammen. I tillegg mener Strømstad at bandene utfyller hverandre med sitt musikalske mangfold.

— Vi er tre veldig forskjellige band. Det er litt kult. Dermed dekker vi et stort spekter og når kanskje et bredere publikum også.

— Til himmels på 31 minutter

Publikum på sin side kan også god grunn til å se fram mot konserten som vil bestå av fengende poplåter og krautrock.

— Det har vært veldig bra så langt. Vi kan takke alt pressestyret for at folk kommer på konsertene våre, sier Strømstad.

Da I Was A King ga ut sin selvtitulerte oppfølger til debutplata "Losing Something Good For Something Better", uteble ikke lovordene. Flere anmeldere kvitterte med terningkast seks og uttalte at det var en av årets beste utgivelser - allerede i januar.

Dagbladets anmelder Sven Ove Bakke mente at albumet tok lytteren til himmels på 31 minutter og 28 sekunder og skrev blant annet at "Frode Strømstad trenger bare 31 minutter og 28 sekunder på å bevise at han er helt konge."

Hvor lang tid det tar å løfte publikum opp til royale høyder på søndagens konsert skal være usagt, men publikum skal få valuta for pengene.

— Vi prøver å trekke mest mulig låter inn på kortest mulig tid. Låtene blir litt mer rett på sak live, også prøver vi å spe på med både nye og gamle låter i tillegg, smiler Strømstad, som med andre ord får et tett program med å pøse ut sin perlerad av konsise poplåter. Knapt en låt bikker tre minuttersformatet når Strømstad barberer ned låtene til det absolutt nødvendige og fengende.

Med røtter i 60-tallet

Bandet blir ofte sammenlignet med band som Apples In Stereo, Teenage Fanclub og My Bloody Valentine, for å nevne noen. Det er musikalske referanser Strømstad fint kan leve med.

— Det er en lett måte å beskrive musikken vår på for folk flest siden vi opererer mye innenfor det samme musikalske landskapet og det er band jeg har hørt mye på. Det er jo en form for popmusikk vi driver med, med referanser til 60- og 70-tallet, forteller Strømstad.

Bandet har allerede startet innspilling av ny singel som kan ventes over nyttår, men først skal bandet til pers på Charlies. Strømstad håper publikum kjenner sin besøkelsestid.

— Det er første gang vi spiller på en søndag, så det kan bli spennende. Vi vet ikke hvordan konsertkulturen i Kristiansand er på en søndag, men jeg tror det blir bra, smiler han.