Pål Jackman har latt det gå åtte år siden debutfilmen «Detektor». 14 januar får kinopublikummet se hva Jackman har brukt deler av tiden til. Det som beskrives som en skranglete kjærlighetsfilm har premiere under filmfestivalen i Tromsø neste år, og det er Bjørn Sundquist og Pål Sverre Valheim Hagen som har de bærende rollene.

Stavanger

Andre nordnorske navn i filmen er Nils Utsi og Ailo Gaup, men filmen er i hovedsak spilt inn i Stavanger. Gamle Stavanger-stjerner som Hans Petter Hansen og Magne Høyland har blant annet sentrale roller. I filmen spiller Sundquist en gammel grinebiter som driver kafé på båten Jernanger. Båten har ligget til kai i Stavanger de siste 30 årene. I kafeen møter vi karakterer som Pedersen (Hans Petter Hansen) som bor i Spania halve året, og Rolvsen (Magne Høyland), som spiller twanggitar og trekkspillmazurka mot øl som betaling. På den gamle rustholken prøver hovedrolleinnehaverne å finne ut om det virkelig er sant at gammel kjærlighet ikke ruster.

Gleder seg

Sundquist selv har et nært forhold til filmen.

Jeg har et sterkt personlig forhold til filmen, det er mitt hjertebarn blant alle norske filmer jeg har vært involvert i og jeg gleder meg allerede til å komme til premieren i Tromsø i januar, uttalte han i en pressemelding etter at det ble kjent at filmen åpner festivalen i Tromsø.

Pål Jackman beskriver filmen slik:

– Jeg hadde et ønske om å lage en film om en kraftfull karakter, og ville se på bitterheten og staheten i den norske mannen. Resultatet ble manuset om Eivind og båten hans, Jernanger.

Her er det første klippet fra filmen: