Ifølge filmmagasinet Empire har James Gray takket ja til å regissere «The Lost City of Z» for Paramount Pictures, og Brad Pitt skal allerede ha sagt ja til å fylle hovedrollen som spionen, soldaten og eventyreren Percy Fawcett.

Mysterium

Fawcett mente det eksisterte en ukjent og avansert sivilisasjon i jungelen i Brasil. Mysteriet knyttet til den forsvunnede byen har fascinert arkeologer og historikere helt siden Fawcett for første gang beskrev den tidlig på 1900-tallet. Mysteriet ble ikke mindre etter at eventyreren, hans sønn Jack, og sønnens beste venn Raleigh forsvant i 1925 etter at de hadde reist ut på leting etter byen. Ifølge den britiske avisen The Guardian har det blitt sendt ut 13 ulike ekspedisjoner for å lete etter Fawcett og 100 mennesker har omkommet i forsøket på å få klarhet i mysteriet.

Skribent

Filmen er basert på en kommende bok av New Yorker-skribenten David Grann. I 2005 skrev Grann en artikkel i The New Yorker der han fortalte at arkeolog Michael Heckenberger mente å ha funnet hemmeligheten bak sagnet om byen. Arkeologen hevder å ha funnet bevis på at det faktisk eksisterte sivilisasjoner på høyde med inkaene, mayaene og europeerne i regnskogen.

Eventyr

Granns bok skal ikke utgis før i april neste år, så det er foreløpig ikke godt å si hva han konkluderer med. Uansett hva som ligger bak mysteriet så blir ihvertfall Brad Pitt med som både skuespiller og produsent. Filmdatabasen Imdb.com antyder at filmen vil være klar i 2010.