– Hehehe. Det var flott, sier Tommen, etter at han har danket ut alle årets Robinson-håp.

– Hvorfor vant du?

– Vet ikke helt. Jeg viste omsorg for alle hele tiden, og hadde ikke dårlig tone med noen av deltakerne. Det er nok mye av grunnen, tror han.

Årets vinner hevder han verken har spilt spill eller vært reven på taktikkeri for å komme i mål som nummer en.

– Jeg har vært 100 prosent meg selv gjennom hele konkurransen. Det er det deilig å vite i ettertid.

Tommen vant en overlegen seier over Britt Carin Jonassen og George Stephen Vaz i søndagens finale. Han vant med seks mot en stemme over Britt Carin som sammen med Tommen gikk videre til finalen.

– Dersom ikke du hadde vunnet, hvem skulle da ha vunnet?

– Britt Carin hadde fortjent å vinne. Det måtte definitivt vært henne. Hun var en verdig motstander, sier Tommen som aldri var i tvil om hvor lojalilteten hans lå.

Mange sider

For å vinne Robinsonekspedisjonen må det ifølge årets vinner mer til enn feite muskler og sleip tankevirksomhet. Han tror det har vært bra ham å være både tøff og samtidig kunne vise myke følelser. Rett og slett være medmenneske.

– Jo, jeg tror nok at det at jeg har vist følelser, har kunnet gråte offentlig, og snakket om barna mine og slikt, har vært med på å gitt meg et godt omdømme. Både blant konkurrentene mine og blant seerne.

Om det er omsorgen hans for barna, eller andre ting som har spilt inn, er uvisst. Men Tommen har fått ekstrem oppmerksomhet etter at han kom hjem. Han blir stoppet på gata hele tiden.

– Jeg får ikke gå i fred noe sted. Det er helt vilt. Men veldig hyggelig. Folk har så mye fint å si.

Tommens fanskare har blitt enorm. Han har nå så mange venner på nettet at han ikke klarer å ta unna alle henvendelsene.

– Jeg hadde regnet med det kunne bli noe oppmerksomhet. Men hadde virkelig aldri trodd det skulle bli slik som dette. Facebook er fullt. Og på Nettby har jeg flere tusen venner. Jeg klarer ikke å godkjenne alle venneforespørslene engang.

– Hva sier døtrene dine, da?

– Hun eldste har fått ekstra status på skolen. Hehe. Jeg er populær som foreldrevakt og denslags for tiden. Det er veldig spesielt.

Det har vært mye å venne seg til av oppmerksomhet og oppstyr i etterkant av tv-serien. Men hva har vært det rareste?

– At jeg har fått en viss kjendisstatus — og fortsatt bare er meg. Jeg blir flau over all oppmerksomheten. Det har tatt helt av i type 7-18 års aldersgruppen. Det hadde jeg ikke regnet med.

– Hvorfor tror du det har blitt slik?

– Jeg har vist at jeg har savnet barna, samtidig som jeg har liker å være tøff og barsk. Kanskje det kan ha spilt inn. Spesielt det med barna.

Spill og sånn

Men tilbake til Robinson-øya. Etter sammenslåingen av lag nord og lag sør ble det en sammensveiset gjeng, forteller Tommen. Og etter konkurransen har han hatt kontakt med 90 prosent av de andre deltakerne.

– Vi var åpne og ærlige med hverandre. Det var mindre spill enn jeg hadde ventet. På lag nord var det noen som kjørte spillet ganske hardt, men de falt for eget grep. Etter sammenslåingen var det ikke slik. Britt Carin er for eksempel ikke en spiller. Hun er en glad, ærlig og åpen person. Som meg selv.

Fineste?

For Tommen var den flotteste opplevelsen på øya naturen i seg selv. Han forteller at Maylasia var vakkert, og at han gjerne vil tilbake dit.

– Hva var det vanskeligste?

– Bortsett fra savn av barn, var det å takle all ventingen. Det var krevende å være så tålmodig hele tiden. Det ble slik at den som taklet det bedre enn de andre klarte seg bedre på øya. Det skjer veldig lite. Vi prøvde et par ganger å dra rundt på øya, fange mat og slikt, men vi har ikke hele øya til rådighet, så det begrenset seg. Skulle vi utenfor, måtte vi ha med kamerateamet også.

– For min del skulle det gjerne vært mer frihet til å gjør flere ting for å overleve. Jeg skulle gjerne funnet mer mat og slikt. Jeg har i utgangspunktet egenskaper til å kunne fange og ordne med mat, men det ble ikke en del av konseptet.

Etter å ha sett alle episodene er det ingenting Tommen ville gjort annerledes.

– Jeg er bare veldig fornøyd med å ha vunnet ved å være meg selv, sier han.

– Forsmådd deltaker satte ut rykte

Tidligere denne uken ble det oppstyr da en anonym kilde fortalte Se og Hør at Robinson-deltakerne hadde rømt fra øya og røykt hasj.

Tommen skjønner ikke opphavet til disse ryktene.

– Jeg så aldri noe til verken hasj eller annen narkotika. Det sterkeste jeg røykte, var noen lokale sigaretter. Gudam guram, eller hva de hette. Noen krydra sigaretter. Jeg så overhodet ikke noe til noen form for nakotika.

– Hvordan har disse ryktene oppstått da?

– Jeg mener bestemt det må være forsmådde deltakere som har satt ut disse ryktene, sier han.

Mer tv

Årets Robinson-vinner har fått smaken på tv-livet, og vil gjerne fortsette med slike aktiviteter.

– Ambisjonen min har vært større enn å vinne. Jeg har hele tiden ønsket å komme videre innen tv.

– Hva har du lyst til å gjøre, da?

– Jeg vil prøve ut drømmen om å jobbe med et eget eget tv-program etter hvert. Jeg har allerede snakket med noen om saken, så vi får se etter finalen. Har ingen konkrete avtaler ennå, men muligheter.

Kanskje spiller han tidligere Robinson-vinner, Christer Falck, ut av programlederrollen?

JEG VANT, JEG VANT: Tom Andre Tveitan (38)stakk av med Robinson-sjekken på 300.000 kroner. Foto: TV3
PLANKEN: En gammel, men for den som må prøve seg ikke alltid så god, øvelse. Tommen, George og Britt Carin. Foto: TV3