Filmfestivalen i Venezia finner sted i begynnelsen av september, og Rocky-stjernen Sylvester Stallone er en av filmskaperne som hylles i år. Stallone får tildelt prisen «The Jaeger-LeCoultre Glory to the Filmmaker Award», en pris som gis til en kunstner som har satt spor etter seg i moderne film.

Stjerne

63 år gamle Stallone slo igjennom med «Rocky» i 1976. Filmen hentet hjem tre Oscar-priser og gjorde skuespilleren til stjerne. Hans andre ikoniske filmkarakter er John Rambo, som verden først stiftet bekjentskap med i «First Blood» i 1982. I begrunnelsen for tildelingen skriver festivalen at filmene hans «er i stand til å romme ømhet til og med når de drypper av blod».

Ikon

Prisen deles ut under avslutningsseremonien 12. september, og Stallone er begeistret over tildelingen.

– Å bli æret ved filmfestivalen i Venezia er noe jeg alltid har håpet ville bli en realitet og nå som det faktisk har skjedd har det vært vel verdt ventetiden, opplyser han via pressemeldingen.

Under prisutdelingen vil det også bli vist klipp fra hans kommende film, «The Expendables», der Stallone får følge av stjernelaget Jason Statham, Jet Li, Dolph Lundgren, og Mickey Rourke. Arnold Schwarzenegger blir også å se i filmen. Filmen følger et spesialteam av leiesoldater, som settes inn for å styrte en diktator i Sør-Amerika.

Her er et blikk bak kulissene under innspillingen av «The Expendables»: