KRISTIANSAND: – Hva gjør du hvis vannet går to timer før du skal på scenen?

– Jeg velger å tenke positivt; altså at han ikke starter tilværelsen med å ødelegge for sin far, smiler Faber.

Fabers kone er i dag åtte dager over termin, men Faber holder allikevel konsert for femte år på rad i Ravnedalen. Og Faber lover litt av hvert.

– En ny plate er på vei, så det blir en del fra den. I tillegg blir det som før med mye snakking og gamle historier.

Blant legender

Mesteparten av platen er spilt inn i Svenska Grammofon Studion. Studioet i Sverige har et miksebord som blant annet er brukt av Rolling Stone og Michael Jackson. To låter var imidlertid Faber ikke 100 prosent fornøyd med, så de ble finpusset i studioet på Kongshavn.

– Noen overraskelser er det. Folk vil få hakeslepp på enkelt av sangene. Det låter litt villere enn før, litt mer hyl og skrik, forteller Faber.

– Du har ikke startet med metall, Faber?

– He-he, nei. Så langt kommer jeg aldri til å gå.

Kontraktsløs

Faber planlegger også en radiosingel på høsten, men først må han skaffe seg platekontrakt.

– Plateselskapene er inne i en vanskelig periode. Men jeg har vært i kontakt med flere selskaper som har kommet med gode tilbakemeldinger. Fullengder og singel blir det uansett, bekrefter han.

I ettermiddag vil været bestemme om konserten holdes på Generalen eller Kick. Kick blir arena hvis regnet skulle bli for ille.

– Værgudene skal være med oss. Det er så utrolig fint der oppe, og jeg elsker å spille der. Så får folk bare møte opp. Den harde kjernen kommer vel uansett, men det hadde vært hyggelig hvis studenter og noen nye ansikter også kunne tatt turen.