Katrine Moholt og Tommy Steine ledet også i år programmene fra Fredriksten festning i Halden, og kanalen er fornøy med seertallene for de sju sendingene på tross av at tallene er noe svakere enn de to første sesongene. Den tredje sesongen av «Allsang på grensen» ble ifølge TV2 fulgt av 385.000 seere i gjennomsnitt.

Tredje

I snitt nådde TV2 en seerandel på 38,1 prosent. I fjor lå seertallene på 399.000 i snitt, noe som tilsvarer en andel på 41,9 prosent. Debutsesongen er foreløpig den beste for kanalen. Da var i snitt 402.000 seere samlet foran skjermen. TV2 omtaler likevel årets sesong som en suksess, og i en pressemelding oppsummerer prosjektleder Bård Eriksen det slik:

– Gode artister og god stemning er oppskriften på suksess. «Allsang på grensen» er blitt populært også hos norske og utenlandske artister. Det er mange som rydder kalenderen sin for å opptre i fantastiske omgivelser og med et entusiastisk publikum fra festningen i Halden, melder Eriksen.

Artister

Programmet har hatt besøk av 43 artister i år, og programleder Katrine Moholt er også godt fornøyd med sesongen. Hun trekker fram effekten av allsang:

— Det skaper en magisk stemning både hjemme foran TV-skjermen og blant alle dem som har møtt opp, sier Katrine Moholt til tv2underholdning.no.

Hun vet imidlertid ikke om det blir en fjerde sesong.

— Det vet jeg ikke. Det er vanskelig å vite sånt i denne TV-bransjen, sier hun til kanalens nettside.

Konkurranse

Bård Eriksen mener programmet i stor grad har greid å holde på seerne fra år til år.

– Konkurransen er blitt langt hardere på disse tre årene og vi er veldig fornøyd med at «Allsang på grensen» har holdt på seerne gjennom tre sesonger, sier Eriksen.

Programmet er det første store underholdningsformatet fra TV 2 som er produsert i HD.