"THUMB WRESTLING FEDERATION": TV-serien vier rute for rute til den populære sporten. Alle personligheter er for anledningen i tommelformat. Selvsagt. Foto: FVN MONTASJE

USA: For bare 5.99 dollar eller for rundt 35 norske kroner kan du få avgjort feidene du eventuelt måtte ha på jobb, hjemme eller blant "venner" med en rask bevegelse med tommelen.

I USA er "Thumb Wrestling", eller tommelbryting en populær og voksende sport, som du umiddelbart kan bytte ut med den utdaterte "Stein, saks og papir", eller benytte deg av i baksetet på en kjedelig biltur til Odda.

Ti tusen tommeltotter

Har du ti tusen tommeltotter, er dette definitivt sporten for deg. Har du en Wrestler i magen, er det på tide å få den ut i tommelen.

Aldri hørt om, sier du? Thumb Wrestling Federation er en TV-serie på Nicktoons Network hvor sporten vies oppmerksomhet. Programledere og sportskommentatorer er Colonel Cossack og Dick Thompson, som for anledningen også er tomler.

Sporten er ifølge Wikipedia langt fra rettferdig. Alt fra lengde på tommel, til om du er venstrehendt kan avgjøre den prestisjetunge kampen. For vinner du turneringen kan du pryde deg med beltespennen for mestere.

Tommelbryting for viderekomne

Synes du ringen mangler svungen som var over Hulk Hogan og Colonel Cossack, er det bare å ta frem tusjen og tegne noen harde streker til ansikt på tommeltott. Er du skikkelig avansert kjøper du deg et fingerbøl, eller Wrestling-masker, som det også kalles, i verste bøddel-stil. Litt skrik, skrål og drama og du er en ekte wrestler. Og selv om ringen er liten, er det rom for jukse.

"Snake In The Grass"

Er du skikkelig dreven tommelbryter sikrer du deg et og annet skittent knep i kampen om beltet over alle belter. I "Snakes" eller "Buddies", som det heter, kan man benytte seg av pekefingeren til i knipe fast i motstanderens tommel, tvinge tommelen i bakken og påberope en "snake in the grass". Tar seieren hjem hver gang.

Ifølge Wikipedia er "Thumb Wrestling" først og fremst et spill for barn, men i 2004 satte en gruppe seg sammen og lagde offisielle regler for "Thumb Wrestling".

Er du godt voksen, men klar for å bruke lunsjen på noe annet enn verbalt munnhoggeri, er det bare å pugge reglene og sette tommelen opp. Glem store ord og sett pengene dine der tommelen er. I ringen.

Her er reglene:

*Antall deltakerne kan være utallige, så lenge man konkurrerer to og to i turneringen.

  • All juksing må klareres på forhånd. Dersom man ikke ønsker at det benyttes skitne knep i kampen må det sies klart fra ved å si "ingen snakes" eller "ingen buddies" før tvekampen.

*Det er om å gjøre å holde tommelen sin rett i løpet av kampen og ikke måtte bukke under for tommelkrøking eller andre manøver som legger tommelen i bakken.

*Alle deltakere må ta tomlene deres til et hjørne i ringen og komme ut i ringen brytende.

*Da er det til slutt bare å telle ned til moroa. "One, two, three, four, I declare a thumb war. Five, six, seven, eight, try to keep your thumb straight."