LILLESAND: — Dette er jo årets høydepunkt for barna. Disse arrangementene er alltid godt besøkt, sier kulturkonsulent og prosjektansvarlig Magne Haugen til fvn.no.

Videre forteller han at målet med Barnas kulturdager er å samle og vise fram det som finnes av tilbud for de yngste.

— Barn er jo aktive både som konsumenter og brukere av kultur.

Kommunen mobiliserer det meste av lag og foreninger, som denne uken får en unik sjanse til å vise hva de holder på med. Men prosjektlederen skulle gjerne sett at enda flere ble med.

— Tanken er at så mange som mulig legger sine barnearrangementer til denne uka, men det viser seg at mange har sine arrangementer andre tider på året. Kulturskolen har for eksempel sine ting utenom kulturdagene.

Strømpedukker

Noen som derimot er med i år, er designer Alexandra Boekhout og leder i Lillesand kunstforening Gerd Reidun Helmikstøl.

— Vi skal ha et åpent kunstverksted, hvor barna kan prøve forskjellige aktiviteter. Tre stasjoner blir satt opp. Erlend Larsen tar med seg det han kaller "det lille trykkeri", nemlig en klesrulle. Pernille Usterud-Svendsen holder en tegne- og malestasjon. Og Alexandra, du må vise hva du skal lære dem å lage, oppfordrer Helmikstøl.

Boekhout finner fram mobiltelefonen, og viser oss et bilde av en hånddukke mistenkelig lik en sokk.

— Da blir det buktalerkurs neste år, spøker Haugen.

Kulturdagene starter med lørdagsløpet fra Ketil Moes plass 10. mars, og slutter med åpen dag på Kjerligland Gård søndag 18. mars. Andre ting på årets program er filmvisninger, teaterforestillinger, familietur med natursti, fortellerstund, høytopplesning og kristne arrangementer.