— Vi er veldig godt fornøyd med at vi hadde solgt 60 prosent av billettene til "Karius og Baktus" ved premieren forrige helg. Nå er 7.000 billetter til denne forestillingen solgt eller forhåndsbestilt, og det utgjør 70 prosent, sier markedsdirektør Trond Backer ved Kilden.

Kometaktig interesse

Sammenlignet med den kometaktige interessen for "West Side Story" markerer altså "Karius og Baktus" en lett utflating av salgskurven, men Backer mener dette ikke kan sammenlignes.

— Vi har blitt bortskjemte etter at "West Side Story" var så godt som utsolgt ved premieren. Det er helt uvanlig. Vi har tolv forestillinger med "Karius og Baktus" som skal gå fram til 17. mai, opplyser Backer.

Nær målsettingen

Kilden har også solgt jevnt og trutt med billetter siden sist Fædrelandsvennen rapporterte om salgstall midt i februar. Da lå telleverket på rundt 80.000 solgte og uavhentede billetter. Til og med fredag formiddag var tallet 117.640 billetter i 2012, og dermed er Kilden nær den nåværende målsetningen, nemlig 120.000 billetter.

— Vi har tidligere justert opp målet fra 100.000, og nå ser det ut som vi kan flytte det enda litt til, sier Backer.

83.000 besøkende

I skrivende stund har 83.000 mennesker vært innom Kilden i 2012, men det inkluderer også 21.000 til utleie til kurs og konferanser. Det betyr med andre ord at rundt halvparten av de solgte billettene for 2012 er til forestillinger som ennå ikke har funnet sted. Og publikum viser seg å planlegge sine Kilden-besøk i veldig god tid. Til konserten med Anne-Sophie Mutter 26. oktober er det allerede solgt 780 billetter, altså tre fjerdedeler av de tilgjengelige.

Konsertene til KSO er også bedre besøkt enn de var før man flyttet inn i Kilden.

Doblet besøk

— Vi hadde 450-500 stykker inne på Sibelius-oppsetningen før helgen, og disse tallene er dobbelt så høye som gjennomsnittet før innflyttingen i Kilden. De best besøkte konsertene har over 900 publikummere, og til Johannespasjonen før påske kom det 975. Det ser altså ut til at det har en effekt i seg selv at en konsert blir satt opp i Kilden i stedet for på andre scener, sier Backer.