— Vi begynner på første side i bind 1, så får vi se hvor langt vi kommer i løpet av et døgn. Om Knausgård dukker opp midt på natta, hadde det vært gøy. Men det er dessverre bare ønsketenkning, sier bibliotekrådgiver i Arendal, Stina Arstad.

For Karl Ove Knausgård kommer neppe når det settes i gang et døgn med Knausgårds litteratur. På fredag skal "Min kamp"-bindene leses opp høyt utenfor Arendal bibliotek, og det skal leses kontinuerlig i 24 timer. Så langt har 40 personer meldt seg til å lese.

— Høytlesning er en flott og nær måte å formidle litteratur på. Vi håper arrangementet vil trekke folk utover kvelden og natta, sier Arstad.

Arendal bibliotek skal også holde døgnåpent, slik at ivrige lesere kan låne med seg Knausgårds bøker og fortsette på egen hånd, skriver Aust-Agder fylkeskommune på sine nettsider.

– Knausgård har tilknytning til Arendal, så det er naturlig å velge ham. Ikke minst så har vi nok å lese når vi velger ham, sier Arstad.

Det arrangeres også konkurranse hvor man skal gjette på hvor langt de kommer i bokverket i løpet av døgnet. Premien er, selvsagt, "Min kamp", bind 1 - 6.