KRISTIANSAND: — Dette var kjempegøy, sier produsent for Ungdomssymfonikerne, Lars Igesund, etter at det overraskende konsertopptrinnet er vel gjennomført.

Omtrent kvart over tre i ettermiddag stoppet ett av medlemmene i Ungdomssymfonikerne opp på Nedre Torv, og begynte å spille Ravels "Bolero" på skarptromme. Han ble etter hvert akkompagnert av både tverrfløyte, fiolin, cello, fagott, kontrabass, bratsj og alle andre instrumenter som hører hjemme i det nasjonale ungdomsorkesteret. Senere i dag spiller de konsert i Kilden.

Hensikten er selvfølgelig å skape blest og oppmerksomhet rundt konserten. Det er morsomt å overraske folk som er her. Noen av dem har kanskje ikke hørt slik musikk før, og kanskje dette kan gi dem lyst til å få med seg kveldens konsert , sier Igesund.

Etter at de omtrent 80 musikerne hadde gjennomført flash moben, forsvant de like raskt som de dukket opp, til applaus fra de som hadde stoppet opp.

En flash mob er når en gruppe mennesker samles på et offentlig sted, tilsynelatende tilfeldig, og sammen utfører en handling ment for å fange oppmerksomheten til tilfeldig forbipasserende. Kjente eksempler er hyllesten til Michael Jackson etter hans død i 2009 og Madcons "Glow" som ble danset over hele Europa under Eurovision-finalen i 2010.