KRISTIANSAND: Kinodirektør Petter Benestad har tidligere ikke villet si klart i fra hva han mener om et eventuelt kinosalg. Det gjør han heller ikke nå.

— Det er opp til politikerne å avgjøre hva de vil gjøre, sier Benestad til Fædrelandsvennen.Mer vil ikke kinodirektøren kommentere saken om mulig salg av Kristiansand kino. Men han har kommet med en skriftig uttalelse til kinostyret, som hadde et lukket styremøte i går, og viser til den.

Benestad er fornøyd med at det i rapporten slås fast at Kristiansand har det bredeste tilbudet, de laveste prisene og er i topp på teknikk. Men han er ikke enig i alt.

— Kinodirektøren mener at rådmannens utredning ikke i tilstrekkelig grad diskuterer den kulturelle delen av kinodriften, sett opp i mot et ønske om salg. Vil en strategisk samarbeidspartner ha de samme målene med kinodriften, som kommunen har hatt til nå, spør Benestad i dokumentet.Kinodirektøren savner også en drøfting om hva som vil skje med den lokale kompetansen om et salg blir gjennomført. Og han mener at de ulike alternativenes økonomiske verdi ikke stemmer helt.