OSLO: — Det gikk helt strålende, sier gallerist Kim Brandstrup etter å ha stengt dørene for utstillingen "40 år - 40 malerier". Av de 40 maleriene, var 13 helt nye arbeider, og alle disse ble solgt i løpet av de 17 dagene utstillingen varte.

Som Fædrelandsvennen tidligere har skrevet, ble et av dem innkjøpt av Sørlandets Kunstmuseum ved hjelp av blant andre investor Kurt Mosvold. De øvrige ble solgt til norske samlere.

Utstillingen var initiert av kunsthandler Kaare Berntsen Contemporary som skulle selge en større samling Nupen-malerier i annenhåndsmarkedet. Også mange av de 27 verkene fra samlingen fikk nye eiere, og om lag halvparten av den totale omsetningen på sju millioner kroner var salg av eldre verk.

— Vi ble overrasket over at det var de bildene som er minst kjent som gikk først unna. Det var spesielt stor interesse for Nupens arbeider fra 70-tallet, og det viser at folk er interessert i hele kunstnerskapet, forteller gallerist Erik Steen ved KBC.

— Noen av de større verkene ble ikke solgt fordi de kan være vanskelig å plassere rent fysisk, men disse vil vi jobbe videre med, sier han.

Kunsthandler Kaare Berntsen vedtok nylig å avvikle driften i løpet av første kvartal 2014.