KRISTIANSAND: Etter flere uker med produsent Pelle Gunnerfeldt i studio i Stockholm, er endelig Honningbarnas andrealbum "Verden er enkel" klart. Kristiansandsbandet har litt å leve opp til etter at debutfullengderen "La alarmane gå" ble belønnet med Spellemannprisen for beste rock-album i januar 2012. Siden den tid har de fått kontrakt med storselskapet EMI som nå gir dem ut i de nordiske landene, mens nederlandske Sounds of Subterranea gir ut "Verden er enkel" i Tyskland, Nederland, Storbritannia og Irland.

"Verden er enkel" kommer ut 1. mars, samme dag som Honningbarna har slippkonsert på Kick i Kristiansand. Men før den tid gir de ut førstesingelen "Fuck kunst (dans dans)" 15. februar.

Fly forbanna

I en pressemelding forteller vokalist Edvard Valberg om omstendighetene rundt sangen:

— I utgangspunktet kommer låta fra en fyr i femtiårene kom bort etter en konsert med tårer i øynene og takket oss for "endelig galskap!". Så låta handler om det gøye og konstruktive i galskap og kaos når alt er så kontrollert og kjedelig ellers.

Derfor passet det perfekt da vi var i studio og spilte inn vokaler i en garasje da det kom inn ei fly forbanna dame inn og kjørte igang en tirade om oss "kunstnere", når vi holdt på å synge "fuck kunst, dans dans". Påfallende samme aggresjon som vår og på mange måter lik framgangsmåte (uffda), så hun har fått sitt eget spor rett før "Fuck kunst" på plata, sier Valberg.

Etter slippkonserten 1. mars har Honningbarna booket 15 konserter landet rundt til slippturneen som ender 27. april i Tønsberg.