KRISTIANSAND: Det sier Max August Key Graarud.

Vi møter 12-åringen i Sanden studio på Gimlekollen, sammen med Johanne Regine Svendsberget (11). De to unge skuespillerne utgjør de nye Pinky og Sunniva i forestillingen "Kaptein Sabeltann og Grusomme Gabriels skatt", som spilles i Kjuttaviga fra 8. juli til 2. august.

— Jeg hadde disse to i bakhodet da de to forrige skuespillerne ga seg i fjor, sier Terje Formoe, og tenker på Ole Tobias Tveit og Ingrid Aarsland som ga seg i rollene etter fjorårets sommersesong.

Kristiansandsdialekt

Formoe brukte både Johanne og Max på den forrige Sabeltann-plata si, som ble spilt inn i november 2012.

INNSPILLING: Max August Key Graarud trengte ikke mange opptakene for å spille inn "Pinkys sang" i Sanden studio. - Det er bra å være her i studio, for folk her er så snille og flinke, sier 12-åringen, som skal spille Pinky i sommeren Sabeltann-forestilling. Foto: Reidar Kollstad

— Jeg har alltid lett etter unge skuespillere i Kristiansand til å fylle disse rollene, for jeg har et krav om at Pinky og Sunniva må snakke kristiansandsdialekt, sier Formoe.Med en to år eldre bror ble Max tidlig introdusert for Kaptein Sabeltanns verden. Da han var omtrent et halvt år fikk han lapp på øye og sverd i hånda fra sin storebror Jacob. I familiens fotoalbum er han ikke mer enn to år gammel når han første gang er fotografert i fullt Sabeltann-kostyme.

— Max har alltid likt rollelek. Han kunne være Sabeltann flere dager i strekk. Og etter at han begynte med teater, har hans største ønske alltid vært rollen som Pinky, sier mor Line Key Graarud, som forteller at Max har vært fast gjest på forestillingene i Kjuttaviga.

— Det var ett år jeg ikke fikk med meg Sabeltann-forestillingen, fordi vi var så mye i Danmark. Men i fjor var den så bra at jeg måtte se den to ganger, sier Max.

— Ja, vi betalte for han en gang, men den andre gangen hadde han spart opp til selv, bekrefter mor.

Rutinerte talenter

Max er rutinert som skuespiller til bare å være 12 år. Han har vært med på "...like til Betlehem", "Reisen til julestjernen", "Den som dikter", "Skoen", 100-årsjubileet for Thorbjørn Egner og "Juleevangeliet", og i disse dager er han i innspurten som ett av 15 barn som er med i "Evita" på Kilden.

— Max er den fødte skuespiller, og midt i blinken for Sabeltann. Som bildet viser har han vært Sabeltann tidligere, og det er naturlig at han tar over rollen som Pinky. Han har alt han skal ha, skryter Formoe.

Bli med i studio og se video fra da Max spilte inn "Pinkys sang" i vinduet øverst i saken!

PINKY OG SUNNIVA: Max August Key Graarud (12) og Johanne Regine Svendsberget (11) skal bekle rollene som Pinky og Sunniva i sommerens forestilling i Kjuttaviga, "Kaptein Sabeltann og Grusomme Gabriels skatt". Foto: Reidar Kollstad

Johanne, som spiller Sunniva, er heller ingen teaterdebutant. Hun sang solo under åpningen av Kilden i fjor vinter, da hun fremførte "Villan sky" fra "Les Misérables". Hun er også med i "Evita", samt at hun har spilt i "La Boheme", 100-årsjubileet for Thorbjørn Egner og vært med på danseoppsetninger gjennom Sharrons dansestudio.— Jeg gleder meg veldig. Mange har lyst til å spille Sunniva, og det er kjempegøy at jeg kan få lov til å spille henne nå, sier Johanne, som også har fått med seg et par forestillinger i Kjuttaviga opp i gjennom barneårene.

— Når jeg var en fem-seks år måtte jeg av og til gjemme hodet mitt i mammas sjal. Men jeg så det i fjor, og da var det veldig kult, sier hun.

— Jeg er veldig glad for å ha funnet Johanne og Max. De har spilt mye teater, og begge synger i tillegg knallflott, sier Formoe.

- En klassiker i år

"Kaptein Sabeltann og Grusomme Gabriels skatt" ble spilt fra 2004 til 2006, samt i 2010 da Formoe selv gjorde comeback som sjørøverkaptein i anledning Sabeltanns 20-årsjubileum. I år blir det en ny versjon av oppsetningen, som spilles fra 8. juli til 2. august.

— Det er en klassiker i år. Men det blir mange nye momenter. Det blir et par nye sanger, ny vri på regien, nye effekter og en ny type skuespillere/dansere, sier Formoe, som har tatt med seg to av danserne han brukte på vinteroppsetningen på Chat Noir.

LOKALE STJERNER: Terje Formoe er opptatt av å finne unge kristiansandere til å spille Pinky og Sunniva i Sabeltann-forestillingene. Max (12) og Johanne (11) passet perfekt til rollene. - Jeg er veldig glad for å ha funnet dem. Begge synger i tillegg knallflott, sier Formoe. Foto: Reidar Kollstad

Og Formoe sparer ikke på kruttet når effektene skal oppjusteres.— Jeg har hatt et par gutter på pyro- og effektmesse i Las Vegas. Der var det mye rart, og vi lager våre egne vrier, forteller Sabeltann-gründeren.

— Jeg skal inn til Oslo og sjekke noe på et vann utenfor Oslo i neste uke, legger Formoe hemmelighetsfullt til.

Til neste år er det 25-årsjubileum for Kaptein Sabeltann, og da planlegger Formoe nye markeringer. Han har spilt inn alt som har blitt gjort av forestillinger siden debuten i Dyreparken 9. juli 1990. Derfor ble også en av Pinkys sanger og to av Sunnivas spilt inn på nytt tidligere denne uka.

— Jeg vil lage en jubileumsboks til neste år, avslutter Formoe.

Bli med i studio og se video fra da Max spilte inn "Pinkys sang" i vinduet øverst i saken!