Artist: Hvitmalt Gjerde

Plateselskap: Warner

Sjanger: POP/ROCK

Det var morsomt å høre på dem da de debuterte i fjor sommer. Hvitmalt Gjerde fra Bergen er kjapt tilbake, og har tatt et naturlig skritt videre. For med «Ville venner» har de utvidet plattformen sin. Hør bare den melankolske og herlige kjærlighetserklæringen i låten «Opp ned i karusell».

Siden sist er to bandmedlemmer ute, og én ny er kommet til. Det spiller ikke så stor rolle når vi snakker om soundet til trioen. For det handler fortsatt om skranglete beatrock, surfrock eller garasjerock tuftet på 60-tallets enkle grep og gode knep. Tekstene er full av vimsete og rampete ungdommelighet, sår virkelighet eller beskrivelser tatt på kornet så det holder. To av låtene er også med i filmen «Beatles». Der kaller Hvitmalt Gjerde seg for The Snowflakes.

Albumet er spilt inn i Ocean Sound studio på Giske og i Abbey Road i London. Det betyr neppe så mye fra eller til. Styrken deres er at det ikke er så mange band som gjør akkurat dette nå. Den lett slentrende stilen med fuzzklang på vokalen og de herlige riffene, er en vinnermiks som gjør Hvitmalt Gjerde til et band du bare må høre på i 2014. Åpneren «Rosa syn» er fristende nok til at man får lyst til å sjekke ut resten også.

Hvitmalt Gjerde-Ville Venner.jpg