Det er tydeligvis ikke bare i Norge at Karl Ove Knausgård skaper debatt. Ved 18-tiden tirsdag kveld ble det bråk i en bokhandel i Malmø da en full svenske tente på en av bøkene hans.

— Den verste forfatteren

En beruset 37 år gammel mann var nemlig så provosert over Knausgårds bøker at han tente på en pocketutgave av "Min Kamp 4" i en bokhandel, skriver den svenske avisen Sydsvenskan.

Ifølge svensk politi tente mannen på boken fordi han mener at Knausgård er "den verste forfatter gjennom tidene".Selv om 37-åringen forsøkte å hindre folk fra å slukke brannen, klarte til slutt en urmaker å slukke den med en vannkanne.

— Jus på høyt nivå

Politiet er usikre på om mannen kan straffes:

— Han har tatt boken uten lov, men har ikke hatt som forsett å stjele den, og bokhandelen vil ikke anmelde det ettersom pocketboken ikke er verdt noe. Den lave verdien og det at han slengte den på et sementgulv der det ikke var spredningsfare gjør at det for eksempel ikke kan kalles skadeverk, sier Mats Attin ved Malmø-politiet til Sydsvensken.

Den selvbiografiske romanserien "Min Kamp" i seks bind har høstet flere gode kritikker, og Knausgård vant Brageprisen for den første boken i serien.