— Det er kjempeflott at vi har fått en så stor headliner som Morten Abel. Det betyr mye for billettsalget, sier presseansvarlig for Eikerapen Roots Festival, Mariann Bjørnelv til Fædrelandsvennen.

Denne uka ble de tre første artistene til festivalen sluppet. I tillegg til Morten Abel kommer Andy the Candy og Egil Skram. De to sistnevnte er lokale artister fra Agder.

— Jeg så dem på Sørveiv i høst, og det er fantastiske lokale artister som passer godt inn i vår profil. Å booke lokale artister er viktig for oss, sier Bjørnelv.

Visesangeren Andy the Candy, Anders Støle Fidje, har skrevet og fremført sanger siden slutten av 2012. Sangene omhandler hverdagslige situasjoner, og fremføres med humor. Konsertene spilles enten alene, eller med band av forskjellige størrelser. Bandet går under navnet "Band for the Candy".

23 år gammel holdt Egil Skram på å dø i en vogntogulykke. Etter flere år med kriminalitet, fengsel og rusavvenning, debuterte han som 38-åring som musiker.

Mariann Bjørnelv mener at årets festival vil ligne tidligere festivaler.

— Det blir noe country, det blir allsang og det blir konserter med høy festfaktor.

Eikerapen Roots Festival går av stabelen i månedsskiftet juli/august og er den 11. i rekken. I fjor var Tønes, CC Cowboys og DDE headlinere.