KRISTIANSAND: — Det blir full rock'n roll, og det blir svinbra. Det skal jeg love deg, sier en offensiv Magnus Grønneberg til Fædrelandsvennen.

Det er lørdag CC Cowboys spiller på Kick og avslutter årets Dark Seasonfestival med det vokalist Grønneberg garanterer blir tenna i tapeten.

Ny plate. Mandagen etter kommer bandet ut med liveplata «På Svalbard uten strøm», som er spilt inn på Huset i Longyearbyen.

Det var i 1990 CC Cowboys traff lydmuren med landeplager som «Harry» og «Død manns blues». Bare DumDum Boys norskspråklige hits kan sammenlignes i gjennomslagskraft. Ni år senere la bandet opp, bare for å gjenoppstå med ny besetning i 2003. Da kom plata «Lyst».

Vokalist og låtskriver Grønneberg har med seg gamletrommis Agne Sæther i tillegg til de to meget erfarne leiecowboyene Jørn Christensen (dePress/Veslefrikk/Mercury Motors) og Per Vestaby (Mercury Motors, Can Can, Anne Grethe Preus).

Det var i fjor bandets siste fullengder «Evig Liv» kom ut til strålende mottakelse, og singelen «Kom igjen» er bandets siste hit.

  • Vi har spilt 25 konserter i sommer, og det ser ut som vi har klart å få med oss også det unge publikummet. I dag skal alt foregå på tv og internett, men det er fremdeles ingenting som slår det å oppleve et godt rock'n roll-show, fremholder vokalisten.

Mye liv. Det var også ganske mye liv i Longyearbyen i vår da liveplata ble spilt inn akustisk med ti personer på scenen.

— Fredagen var det litt mye lønningspils for gruvearbeiderne, og vi måtte nærmest spille om kapp med publikum, flirer Grønneberg.

Dagen etter var det roligere, slik at liveplata har fått både det rolige og det livlige akustiske uttrykket med seg. Og denne plata er ganske annerledes enn rockebandet du får høre på Kick lørdag.

— Det er et mylder av lyder og instrumenter, mandolin og steelgitar. Vi har helt nye arrangementer på mange av sangene, og noen har vi ikke pleid å spille live før. I november drar vi ut på akustisk turné med hele orkestret, men da drar vi dessverre ikke innom Kristiansand. Hvis responsen blir god kommer vi kanskje på en ny runde til våren, sier Grønneberg.

Han tror imidlertid ikke det blir direkte dårlig stemning på Kick lørdag av den grunn. Kan hende han må spille om kapp med allsangen der også?