KRISTIANSAND: Asbjørn Slettemark jobber blant annet som redaktør for musikkbransjebladet Faro Journalen og som musikkanmelder for Absolutt Underholdning på TV2. Han har også i de siste to årene vært en av de gir Toffen bookingtips. Slettemark tror Toffens avgang vil by på store utfordringer for festivalen.

— Det blir mildt sagt en enorm utfordring for Quartfestivalen. Ingen festivaler i Norge er så tett knyttet til en person som Quart har vært. Det blir spennende å se hvilken vei ledelsen velger videre, og hvilken profil de velger i årene som kommer, sier Slettemark.

— Hvem som helst kan ikke gjøre den samme jobben som Toffen har gjort. Det kan ikke komme en eller annen fyr rett fra skolebenken, og begynne å booke band som Metallica. Bransjen fungerer ikke slik, sier Slettemark.

Konkurrende festivaler

Slettemark tror det er godt mulig at begge festivalene kan leve side om side, men at det klart vil bli en konkurranse. Nå ser det også ut til at Toffens nystartede festival vil gå av stabelen samme uken som Quart.

— Markedet for festivaler har aldri vært så godt som nå, så det kan godt være at begge festivalene klarer seg fint, sier Slettemark, som tror konkurranseaspektet vil bli et sentralt tema i mediene fremover.

— Jeg tror de to festivalene kommer til å bli oppfattet som konkurrenter, både av media og publikum. Media kommer til å fokusere voldsomt på Quart vs Toffen, sier Slettemark.

- Uvelkommen i Kristiansand

Quartfestivalen har ved flere anledninger vært døden nær, og møtt stor motbør blant deler av lokalbefolkningen. Toffen Gunnufsen har tidligere kritisert byens handelsstand for å kun skumme festivalfløten, uten å være villig til å gi noe tilbake. Slettemark, som er mangeårig Quartgjenger, har lite godt å si om Kristiansand som festivalby.

— Det er hyggelig å være på Quart, men Kristiansand som by har ikke akkurat gjort mye for at folk skal føle seg velkomne, sier Slettemark.

— Når Toffen velger å legge den nye festivalen til Arendal, regner jeg med at han har fått signaler fra lokale ressurser om at festivalen er velkommen, og at de ønsker å bidra, sier Slettemark.

Slettemark har ikke noen offisiell tilknytning til Quart, men har de siste to årene bidratt med bookingtips til den avtroppende Quartgeneralen.

— Hvis Toffen ringer for å forhøre seg om aktuelle band, kommer jeg til å komme med mine betraktninger også i fremtiden, sier Slettemark.