— En ære å bli spurt, sier Silvia, som naturligvis gleder seg til å synge på det kanskje norskeste av alle norske arrangement i Utlandet 17. mai.

Hun har nettopp avsluttet et engasjement ved operaen i Malmø, der hun spilte Susanna i ”Figaros bryllup”. ”Susannas arie i finaleakten er en lyrisk perle”, skrev en anmelder etter premieren 25. mars.

Tidligere i år gjorde hun også ferdig sin del av opptakene i forbindelse med filmatiseringen av Mozarts ”Tryllefløyten, der den kjente engelske skuespilleren Kenneth Branagh har regien. Silvia spiller Papagena, og filmen skal visstnok få premiere under Cannes-festivalen neste år.

Når Silvia kommer tilbake fra New York, er det bare å begynne forberedelsene til sommerens store begivenhet, nemlig Salburgerfestivalen i Østerrike i august. Her skal hun både synge i ”La Finta Semplice” og bidra i ”Rex Tremendus”. Det siste er en forestilling som bygger på arier og duetter fra flere Mozart-operaer.

Andre som skal opptre i Sjømannskirka i morgen er John Lidal (piano), David Coucheron (fiolin) og Andreas Ljones (hardingfele)