KRISTIANSAND: — Jeg regnet med at folk i den bransjen var opptatt av etikk og moral, men her har de altså brutt et av de viktigste budene. De har stjålet annen manns arbeid og investering, sier Quart-sjef Toffen Gunnufsen.

Han reagerer sterkt på at kristne organisasjoner bruker navnet Q:art på et arrangement som settes opp samtidig med Quartfestivalen i sommer.

— Dette er høyst uproft og virker useriøst. Jeg skjønner ikke helt motivet, sier styreleder Magne Aasheim Knudsen i Quarfestivalen.

I går morges fikk han i likhet med en mengde husstander i Kristiansand avisa Byposten i postkassa. Foruten artikler om Da Vinci-koden, kunne styrelederen der lese om den kristne tilstelningen Q:art.

I artikkelen i Byposten står det ingenting om at «Q:art» i mange år har vært navnet på den kunstneriske delen av Quartfestivalen. På samme måten har Film Quart og Club Quart vært navn på andre underavdelinger. Nå har altså en samling kristne organisasjoner overtatt navnet uten å spørre.

«Q:art vil fargelegge Kristiansand under Quarten med tre brede pensler: Show, service and salvation», heter det i artikkelen i avisa. Q:art har tilknytning til den kristne «cafébussen» som har stått på Torvet de siste årene under Quartfestivalen. Det arrangeres av «kristne byelskere fra Frelsesarmeen, Foursquare og Metodistkirken», ifølge artikkelen. Men det trengs tydeligvis flere folk. I Byposten etterlyses «servitører, gjøglere, gateevangelister,dansere, medhjelpere, ungdommer, voksne, vakter, sjauere og medmennesker» som kan hjelpe til å lage Q:art.

Q:art har også en hjemmeside. Der er en plakat gjengitt som har ordet «Quartfestivalen» skrevet i full bredde i toppen.

«Bli med på den store evangeliseringskampanjen under Norges største musikkfestival - Quartfestivalen - den 4. til 9. juli i Kristiansand.»

— Dette skal de få et advokatbrev på. Det er banna bein, lover Toffen.

Magne Aasheim Knudsen har også tidligere reagert på at evangelistene bruker et navn som i mange år har vært brukt av Quartfestivalen selv.

— De trykket en helt likelydende artikkel i nummer en av Byposten som kom ut tidligere i år. Jeg tok det opp med Kåre Skuland (redaktør i Byposten) og vi ble enige om å løse dette i minnelighet. Jeg hadde derfor aldri trodd jeg skulle se dette igjen, sier han.

Pastor Kåre Skuland som har gitt ut Byposten, og som også er en av personene bak Q:art, har ikke lyst til å snakke med Fædrelandsvennen om dette. Samtidig erkjenner han å ha snakket med Quartfestivalen tidligere om saken.

— Jeg ser fram til en telefon fra Quartfestivalen. Jeg tror det er bedre at jeg snakker direkte med dem enn å ta det gjennom avisen, sier Skuland. Han forteller at dette er tredje året arrangementet lages, men at det er første gang det har navnet Q:art.