KRISTIANSAND: — Jeg vil ikke gå ut og kritisere noen her. Det viktigste nå er at vi får en samordnet løsning, sa ordfører Jan Oddvar Skisland etter gårsdagens avklaringsmøte på hans eget kontor.

Både Cultivadirektør Erling Valvik, varaordfører Bjarne Ugland, rådmann Tor Sommerseth og kunnskapsparksdirektør Terje Pettersen var til stede for å diskutere hvordan Quart skal reddes. Kuriøst nok var Quartfestivalen selv, som møtet handlet om, ikke representert.

Mens festivalen ligger på sotteseng uten noen klar profil og retning videre, har det vært sviktende kommunikasjon mellom de to største kreditorene, Cultiva og kommunen. Forrige uke holdt det på å gå helt galt.

Trakk seg.

Det var i et brev fra sist torsdag Sørlandets Kunnskapspark brått trakk seg fra prosessen med å løse festivalens finansielle og strukturelle problemer.

Fædrelandsvennen har kopi av brevet:

«I løpet av de siste dager har vi blitt kjent med at det er satt i gang parallelle prosesser for å reorganisere og refinansiere festivalen. Vi er nødt til å opptre ryddig i forhold til de aktører vi har involvert, og finner det derfor nødvendig å trekke oss helt ut av det planlagte samarbeidet».

En «parallell prosess» er etter det Fædrelandsvennen erfarer startet i regi av Cultiva og direktør Erling Valvik. Det skal blant annet ha vært denne som var tema på møtet mellom Cultiva og Quart som Fædrelandsvennen skrev om i tirsdagsavisen.

— Vi følte at det måtte være mer samtale mellom Quartfestivalen og kreditorene (kommunen og Cultiva, red. anm.) for at vi skulle kunne gjøre en god nok jobb, sier direktør Terje Pettersen i Sørlandets Kunnskapspark.

  • Festivalen har to store kreditorer, og det er kommunen og Cultiva. Hvis en av dem ikke er fornøyd med måten Quart fortsetter på kan han i prinsippet ta dette til skifteretten, sier Daniel Nordgård.

Sikre eksistens.

Som styremedlem i Cultiva og samtidig ansatt i Sørlandets Kunnskapspark har han flere roller i prosessen for å sikre Quartfestivalen en fortsatt eksistens.

— Det er helt nødvendig at de blir enige, ellers kommer man ingen vei, sier Nordgård.

Og enig ble man. Etter møtet i går oppsummerte ordføreren resultatet:

— For det første ble det avklart at Cultiva og kunnskapsparken drar i samme retning. For det andre skal kunnskapsparken fortsette å jobbe med organisering og finansiering av Quart. For det tredje skal Cultiva, kommunen og KNAS (Kristiansand Næringsselskap AS) jobbe videre mot en finansiering som sikrer Quart til neste år.

— Betyr det at kommunen skal gi mer penger til Quart?

— Dette må først behandles av bystyret, og det må skje allerede 25. september. Quartfestivalen må reddes, sier ordføreren.

Direktør Terje Pettersen i Sørlandets Kunnskapspark sier:

— Vi skal snakke med Quart og finne et felles ståsted. Vi må finne ut hvilket nivå vi skal legge oss på, sier han.

Cultivas direktør Erling Valvik svarte ikke på Fædrelandsvennens oppringninger eller SMS-melding i går kveld.