Klaxons, som blant annet spilte på årets Hove-festival, ble tildelt den prestisjetunge Mercury-prisen i London tirsdag kveld.

Amy Winehouse var lenge en soleklar favoritt, men etter en rekke avlyste konserter, en kollaps og en mer eller mindre offentlig og blodig slåsskamp var det få som trodde at Amy Winehouse i det hele tatt ville stille opp på utdelingen.

— Entusiastisk mottakelse Det ser imidlertid ut som Rehab-stjernen og ektemannen Blake Fielder-Civil har hatt godt av en ukes ferie. Britisk presse kunne melde om et, etter forholdene, friskt utseende par som kom tilbake fra St. Lucia mandag ettermiddag.

Winehouse trosset alle dystre spådommer og sang «Love is a losing game» fra det siste albumet før prisen ble delt ut.

— Hun fikk en svært entusiastisk mottakelse av publikum, rapporterer Ian Youngs i BBC.

Nominert for andre gang Amy Winehouse var også nominert til Mercury-prisen i 2004 med debutalbumet «Frank», men prisen det året gikk til Franz Ferdinand.

Ifølge britiske The Mirror har rehab-stjernens kollaps i forrige måned bidratt til å løfte platesalget. Det prisbelønte albumet «Back to Black» steg fra 8. til 2. plass på salgslistene etter kollapsen. Winehouse topper også de britiske radiolistene.

«Back to Black» er årets hittil mest solgte album i Storbritannia, med mer enn 2,5 millioner solgte eksemplarer.