— Du er vanskelig å komme inn på. Det ble et bra bilde til slutt, men det tok veldig lang tid, mente juryen, som så ut til å være samstemt om avgjørelsen.

I mandagens utgave av realityserien var det sju jenter igjen, av til sammen tretten, som konkurrerer om å bli «Top Model 2007». På slutten av programmet sto det mellom Kaja Kristine Hegstad Lilleng (16) og Anette Wiborg (17).

Det Ble Kaja som måtte forlate tv-serien. Gråtende.

— Det legges opp til at det skal være mye følelser, og akkurat da var det veldig kjipt, sier Kaja som forlengst har kommet over tapet og slett ikke angrer på at hun var med.

— Det var over 700 som ville være med i programmet, jeg hadde aldri trodd jeg ville nå så langt. Det som var mest trist, var å dra fra alle jentene, forsikrer hun.

Karriere i utlandet? Da vi snakker med henne kommer Kaja rett fra ferie i Barcelona og Milano. Der har hun vært i kontakt med to ulike modellbyråer som begge er interesserte i å hyre oslojenta.

— Ja, det er to byråer som er interesserte. Jeg håper å kunne jobbe med dem om ikke så lenge, bekrefter Kaja.

Hun vært med i et byrå i Norge i et år. Men så lenge de andre byråene holder til i en annen by - eller et annet land - er det ikke noe i veien med å være med i flere.

Sekstenåringen går første året på videregående, på studiespesialisering, tidligere kjent som allemennfag. Hun er bestemt på å prøve ut modellkarrieren, men vil også sikre en utdanning.

— Jeg har etterhvert fått mer ordentlige jobber og bedre betalt. Jeg kommer til å konsentrere meg om skolen fremover. Men får jeg muligheten til å jobbe i utlandet, så vil jeg selvfølgelig det. Hvis ikke, kommer jeg til å angre.

Forventet flere frekke folk I mandagens program holder intrigene på å tilspisse seg. Flere av deltakerne uttrykker sterk misnøye ovenfor Anette. Kaja ble likevel overrasket over hvor få intriger det var.

— Jeg hadde egentlig forventet flere frekke folk og spisse albuer. Det var ikke så ille, sier Kaja, som tror det ble verre etterhvert. Spesielt for Anette.

— Folk irriterte seg over Anette, og noen syntes hun var veslevoksen. Nå i ettertid vet jeg mange angrer på det de har sagt.

Dum sexfiksering «Top Model» er blitt kritisert for det ensidige fokuset på kropp og sex. Kaja synes det er en realistisk gjengivelse, men mener det er synd.

— Vi merket at det var mye sexfiksering på foto-shootene. Det var lite eller ingen klær, og vel mye fokus på kropp. Sånn er også bransjen; det handler mye om kropp og sex. Men i og med at det er mange unge jenter helt ned i tiårsalderen som ser programmet, synes jeg det er veldig dumt.

— Dette er først og fremst et underholdningsproram, som gjenspeiler ganske bra hvor tøff modellkarrieren kan være. Tv3 er først og fremst opptatt av å lage en god historie, ikke gode modeller, mener 16-åringen og legger til:

— I motebransjen kommer man ikke langt med bra tv.

RØK UT: Kaja Kristine Hegstad Lilleng fra Oslo røk ut av «Top Model» mandag kveld. — Jeg er glad for å ha opplevd det. Nå skal jeg jobbe med skolen, og så får vi se om modellkarrieren får fart på seg etterhvert, sier sekstenåringen. Foto: TV3