KRISTIANSAND: — Jeg har hørt mye rykter om Kristiansand på forhånd. At janteloven ruler her og slikt. Det må man gjøre noe med, sier Aylar som ble møtt med en blanding av buing og jubling da hun gikk på scenen.

Aylar var kledd i hvite, langermede gevanter. Sammen med danserne sine fremførte hun Sabrinas «Boys, Boys, Boys». Responsen fra publikum derimot var noe blandet.

— Alle andre steder jeg har vært har det bare vært jubling. Det var ingen som buet da jeg gikk av scenen i alle fall, fastslår glamourmodellen.

Men jubel ble det når Ravi gikk på scenen. Ravi hoppet like godt over sperringene og ble en del av publikum på Topp 20-showet i går. Som takk ble han frastjålet yndlingscapsen.

— Jeg liker å ha nærkontakt i tredje grad med publikum. Og det var verdt det selv om yndlingscapsen min ble tatt, fastslår Ravi.

Den populære artisten som egentlig heter Ivar Christian Johansen måler bare 1,65 på strømpelesten, men var likevel størst på Torvet i går. Da han satte i gang med hiten «Neste Såmr» kokte det foran scenen. Da hadde publikum allerede blitt servert «E-Ore» og «Ås to i Osjlo».

— Ravi, Ravi, Ravi, ropte publikum. Og han kom til dem. Bokstavelig talt.

Mange vannglass

— Jeg har egentlig litt dårlig samvittighet for Kristiansand. Jeg skulle ha opptrådt under Topp-20 showet i fjor, men måtte ha en liten ferie. Og jeg kunne jo ikke skuffe sørlendingene to år på rad, sier den rødskjeggede og lite norskvennlige rapperen i etterkant av opptredenen.

Rundt 5000 publikummere overvar Topp-20 showet i sommervarmen. Mens artistbataljonen bestående av nevnte Ravi, Wig Wam, Klovner i Kamp, Karpe Diem, Margaret Berger, Aylar, Lily Jets, Snook og Basshunter opptrådte, løp Røde Kors til og fra publikum med vannglass. Så vidt vi kunne se var det ingen som svimte av. Til og med Renate Barstad (13) greide seg selv om hun fikk Ravi rett ved siden av seg og mikrofonen rett i fjeset.

— Utrolig gøy å stå ved siden av han bak sperringene, smilte 13-åringen etter showet.

Glamrock I tillegg til Ravi høstet rapperne i Karpe Diem og glamrockerne Wig Wam stor applaus. Vokalist Glam eller Sten Åge Nilsen som han egentlig heter opptrådte på Torvet i fjor også.

— Da tok det helt av. Jeg kan huske at vi reiste til nabobygda Mandal for å spille rett etterpå. Det eneste som er negativt med Kristiansand er at det aldri er hotellrom å oppdrive her. Hvis du kjenner noen med stor leilighet, må du si ifra, sier Glam og ler.

I går stilte han med solbriller og en knallgul, trang treningsdress som ikke overlot mye til fantasien.

Storkoste seg

Ei som gikk mye fram og tilbake fra scenen i går var programleder Siri Knudsen (27) fra Kristiansand. Hun storkoste seg i solskinnet og med hjemmepublikummet.

— Jeg har skrytt mye av byen til artistene på forhånd, så det er gøy at det er så flott vær når vi kommer hit, sier Siri som klarte seg svært godt i programlederrollen.

heidi.ditlefsen@fvn.no