KRISTIANSAND: — Blomstervaser, campingstoler, campingbord, masse telt, teltplugger, sneiper, ølbokser og kondomer.

Slik oppsummerer Line Schelderup og Linda Roan fra Oslo innholdet i søppelposene fra Quart-campen. De to har stillingen Quart-slitere, og har de siste par dagene plukket resten av festivalmoroa fra bakken på Eg.

— Det er bare tre av 18 ryddere som er jenter, for det er tungt arbeid. Derfor er man ganske trent når man kommer herfra, sier jentene, som føler de får greit betalt for slitejobben. Begge to har hatt gratis ukespass.

— Søndag var det ganske sliten stemning her. Det var veldig rolig. Men alle er flinke til å rydde, sier de to. Hadde de bare bodd i området, skulle de nok tatt med seg noen av campingstolene hjem, men nå gikk de på søpla alle sammen.

Rundt 30 måker har også våget seg inn på campen nå som gjestene har pakket og dratt. Festivalslagmark må være himmelen for måkene.

Handlevogner

På Odderøya er ekteparet Sverre og Torhild Rykestøl og leter etter handlevogner.

— Det har forsvunnet ti handlevogner fra Kiwi på torvet. Vi har bare funnet igjen en, har dere sett noen? lurer de, mens de kjører ned i Bendiksbukta og kikker bak hjørner og busker.

De kjører videre nedom Silokaia, før de endelig har hellet med seg på jernbanen. Der står ei grønn vogn mutters alene, malplassert på parkeringsplassen. Torhild hopper av og triller fornøyd vogna tilbake dit den hører hjemme. Hvor mye ei vogn koster, har de ikke peiling på, men de vet at de er dyre.

Odderøya ellers er relativt folketom. De fleste søppeldunkene er tømt og bakken er ikke lenger dekket av korker og sneiper.

Tom Inge Aursland rigger ned mattelt sammen med Hans Inge Rosland og John Ola Mytting. Rundt dem ligger poser med rester av oppkuttede gulrøtter, en gummihanske og en dunk solsikkeolje.

— Litt sliten stemning ja, sier de.

Tømmer ølrestene

Bendiksbukta er dandert med solbrilleglass, ørepropper og glass/plastskår.

— Jeg skal flytte vekk doene og stable paller. Scenen tok vi i går, sier sjåføren av en truck. Han vil ikke ha navnet på trykk, for han har ødelagt armen og er sykemeldt fra jobb.

Geir Egil Åsen er pubmekaniker i CB, og har akkurat tømt alle ølrestene i en stor dunk. Han driver og demonterer ølkraner når vi treffer ham.

— Disse blir lagret på bryggeriet til neste år. Jeg klarer normalt å få dem ned på en dag, sier Åsen.

Han lover å dukke opp om et år og montere dem opp igjen.