Selv om flere av dommerne gav henne god tilbakemelding holdt ikke Linnea Dales fremføring av a-ha's «Velvet» for tv-seerne.

Dommerne og seerne uenige

Til slutt stod det mellom henne, Timian Ripnes Naastad og Linda Steen. Dommerne, Jan Fredrik Karlsen, Benedicte Adrian, Asbjørn Slettemark og Mariann Thomassen hadde da allerede alle pekt ut Timian som den kandidaten som gjorde den svakeste innsatsen. Alle i paneelet mente han var den som burde gå, men seerne som stemte var ikke enige.

Dermed måtte Linnea pakke sakene, men hun fikk med seg gode ord fra dommerpaneelet etter opptredenen likevel.

— Du fremførte låta på en god måte og nå tør du å gi mer av deg selv, sa Jan Fredrik Karlsen.

Benedicte Adrian mente Linnea måtte jobbe mer med sangteknikken, men at hun gjorde en god innsats og har en god kjerne i stemmen.

Sangtime med Harket

Kveldens Idol-sending stod i a-ha's navn. I en egen «a-ha tribute» måtte alle deltakerne velge en av de norske popkongenes låter og fremføre. Før programmet fikk de møte selveste Morten Harket for en privat sangtime.

Morten Harket stilte også selv opp i kveldens Idol-sending og fremførte sin nye single «Movies» for første gang live på norsk tv.

Hyllet Kim Rune og Åste

Den som fikk desidert mest ros under kveldens program var Kim Rune Hagen for sin fremførelse av «Summer moved on». Den vanskelige låta gjennomførte han med glans, og dommerne var imponert.

— Du er vokalt sett overlegen og du gjør låta til din egen, mente Adrian, og fikk samtykke fra Asbjørn Slettemark.

Også Åste Hunnes Sem viste rå kraft og ble skrytt opp i skyene for sin versjon av «Hunting high and low».

Mariann mente hun leverte dynamitt og eksplosjoner på scenen, mens Asbjørn Slettemark gav denne dommen:

— Du leverer et lastebillass med magi som du tømmer utover salen!

Nervøsitet

Bjørn Johan Muri var ifølge nettsøkeren Sesam den mest populære av de gjenværende deltakerne på antall søk på nettet for tiden. Idol's egen jazz-entusiast var nervøs før han skulle fremføre «Birthnight» fra a-ha-albumet «Analogue» i kveldens program.

— Jeg må finne litt tilbake til personen jeg var før. Jeg har fokusert så mye på sangen, så nå må jeg jobbe litt mer med å få frem artisten i meg, uttalte han til TV2.no før sendingen fredag.

Det fikk han ikke helt til, og ble nok en gang oppfordret til å kommunisere med publikum. Likevel mente Idol-dommer, Benedicte Adrian at han musikalsk er helt unik og forstår hva han holder på med. I tillegg mente Asbjørn Slettemark at stemmen hans kommer mer og mer frem for hvert program.

Dette sang deltakerne under «a-ha tribute»:

  • Linda Sveen: «Stay on these roads»

  • Åste Hunnes Sem: «Hunting high and low»

  • Glenn Lyse: «The sun always shines on tv»

  • Timian Ripnes Naastad: «Crying in the rain»

  • Linnea Dale: «Velvet»

  • Bjørn Johan Muri: «Birthnight»

  • Kim Rune Hagen: «Summer moved on»

Hver uke må en av Idol-finalistene takke for seg for godt på scenen. Så langt har fire av de ti røket ut, og det gjenstår nå seks; Åste, Timian, Kim Rune, Linda, Glenn og Bjørn Johan.