KRISTIANSAND/USA: — Sufjan Stevens har jobbet ekstra hardt denne høsten med å lage en perfekt julegave til en spesiell og talentfull person. Stevens har skrevet en ny julelåt som han ønsker å gi bort, i bytte med en spesiell gave tilbake, skriver plateselskapet hans i en pressemelding.

Ifjor jul ga multiinstrumentalist og låtskriver Sufjan Stevens ut en 5cd-boks med både egne og tradisjonelle julesanger. Platene ble i utgangspunktet laget som en gave til familie og venner, men etter flere lekkasjer på nett og påtrykk fra fans ga Stevens ut jule-boksen, Sufjan Stevens: Songs For Christmas , som blant annet ble belønnet med terningskast seks i Dagbladet. Albumet lå to uker på VG listen.

I år ønsker Sufjan Stevens å bytte sin julesang mot en annen.

Slik gjør du

For å få Sufjans julesang, må du selv skrive en original julelåt, spille den inn og sende den til Sufjans plateselskap Asthmatic Kitty per e-post. Asthmatic Kitty kårer en vinner, og den personen som klarer å spille seg inn i hjertet på Sufjan bytter rettighetene på sin låt mot rettighetene til Sufjans låt.

Skulle du ikke stikke av med seieren vil flere av bidragene likevel bli lagt ut på plateselskapets hjemmeside til glede for lytterne.

Ønsker du rettighetene til en ekslusiv julelåt av Sufjan, som ingen andre har hørt før, ja, da er det bare å gripe pennen fatt og trampe i klaveret.

Gjør hva du vil med sangen

Du kan gjøre akkurat hva du vil med Sufjans julelåt: beholde den som din egen lille hemmelighet, selge den til en internasjonal bilprodusent eller dele den gratis på hjemmesiden din. Mulighetene er uendelige. Du bestemmer siden det er du som eier rettighetene til låten.

Ønsker du å bytte julelåt med Sufjan Stevens, ja, da bør raske på. Sufjan Stevens og plateselskapet ønsker å få tilsendt den originale julelåten innen 1. desember 2007. Vinneren vil bli kåret 15. desember.

Ønsker du mer info om konkurransen, kan du gå inn på denne hjemmesiden.

Har du tenkt å snekre sammen en original julelåt til Sufjan? Tips oss på mail her.