Esben Esther og Dag Otto Lauritzen blir dansestjerner

— Jeg vet jo ikke hvor flink han er, men sjarm har han i alle fall, erklærer Mona Grudt da hun blir spurt hvem som blir den tøffeste motstanderen i «Skal vi danse» denne høsten.

Både den tidligere Miss Universe og transvestittlegen Esben Esther Pirelli Benestad er to av de ti som har takket ja til å danse på tv.

Årets deltakere ble fredag ble presentert på TV2s høstlansering i Bergen.

Sjekk høstmenyen på TV2 her!

Lite danseerfaring

Slalåmesset Finn Christian Jagge, skuespiller Mari Maurstad, rapper Tshawe Bagwa, spydkaster Trine Lise Hattestad, syklist Dag Otto Lauritzen, countrystjernen Liv Marit Wedvik, TV2-programleder Pia Haraldsen og Grand Prix-ekspert Jostein Pedersen er de andre kjendisene som skal delta i den tredje runden av «Skal vi danse».

Mona Grudt stemte i forrige sesong på den endelige vinneren Kristian Ødegaard, men tror i år at en jente går av med seieren, selv om dansetreningen ennå ikke har begynt.

Grudt selv har kun litt jazzballett i tenårene som bakgrunn.

— Selskapsdans har jeg ikke noe forhold til, melder hun.

Sterke jåle-gener

Esben Esther Pirelli Benestad skal ha en kvinnelig partner under konkurransen, men har ennå ikke bestemt seg om han skal føre eller bli ført eller om det blir et maskulint eller feminint antrekk.

— Kan vi ikke se det litt an, spør han smilende.

— Jeg er en skikkelig trans, verken det ene eller det andre, ler han høylytt videre.

Pirelli Benestad er med i «Skal vi danse» fordi han har lyst å bringe det politiske budskap om en mer mangfoldig verden.

— I tillegg har jeg sterke leke-gener og like sterke jåle-gener, spøker 58-åringen som for anledningen var kledt i en sort ballkjole.