Det skal ikke stå på pengene for Mick Jagger og co. Med en inntekt på godt over 500 millioner kroner fra juni 2006 til juni 2007, topper de lista over verdens best betalte musikere.

Dette skriver Wenn.

Den viktigste årsaken til den overveldende inntekten var bandets Bigger Bang turné, som i alt håvet inn 2,5 milliarder.

Slår Jay-Z og Madonna

Det er det amerikanske magasinet Forbes som har listet opp de rikeste musikerne i verden i dag, og The Rolling Stones havnet på førsteplass, etterfulgt av rapperen Jay-Z, som også tjente rett under 500 millioner i fjor. På tredjeplass kom popdronningen Madonna med en årsinntekt på rundt 450 millioner.

Bigger Bang-turneen til The Rolling Stones innebar en konsert på Valle Hovin i Oslo 8. august i år. De aldrende herrene fikk da varierende kritikk for sin opptreden, men det hindret ikke 39.000 Stones-fans i å betale en 1000-lapp for å se dem.

Kan leve fett

Billettsalget til konsertene deres går unna som varmt hvetebrød fremdeles, selv om gutta nå er i midten av 60-årene og for lengst kunne lagt opp om de ville.

Mange spekulerte i om Bigger Bang turneen kom til å bli rockekongenes siste, men ved hver konsertslutt var beskjeden fra Mick Jagger: — Vi sees!

En annen ting som trolig har gitt The Rolling Stones en ekstrainntekt det siste året er forlagenes budrunde om å få gi ut boka om dem. Rettighetene ble til slutt solgt for 44 millioner kroner. Og når boka omsider kommer ut, kan vel de gode gamle rockeheltene vente seg enda en god dose klingende mynt i kassa.