KRISTIANSAND: — I høst ble jeg spurt om jeg var interessert i å forlenge åremålet og sa ja. Likevel bestemmer styret seg for å lyse ut stillingen, sier teatersjef Alex Scherpf (52) til Fædrelandsvennen.

Hans fireårsperiode løper ut 1. januar 2009. Følgelig blir det den nye sjefen som får følge teateret inn i Kilden.

  • Føler du at blir skjøvet ut?

  • Det kan jo tolkes på mange slags vis. Om ikke spesielle omstendigheter tilsier noe annet, sitter de fleste teatersjefer i to perioder. Styrets vedtak om å lyse ut stillingen, er ikke ledsaget av noen forklaring, sier han.

Enstemmig

Styreleder Kirsten Lindeberg bekrefter at et enstemmig styre i desember bestemte seg for å søke etter en ny sjef for perioden 2009-2012. Stillingen vil bli lyst ut om kort tid, men kravspesifikasjonene til den nye sjefen vil ikke bli klare før på styremøtet 11. januar.

  • Ønsker dere ikke at Scherpf skal fortsette?

  • Vi har vurdert det, og styrets beslutning om å lyse ut stillingen er et resultat av drøftinger vi har hatt gjennom høsten. Et teater gjennomgår alltid ulike faser; Gunnar Grimstad, som satt fra 1995 og ut 2004, var med på oppbyggingen og stablet på mange måter teateret på beina.

Deretter ønsket vi oss en sjef med sterk teaterfaglig kompetanse for å videreutvikle teatrets kunstneriske profil. På styremøtet 11. januar vil vi ta stilling til hva vi særlig vil etterspørre nå, blant annet med tanke på at vi i løpet av den nye fireårsperioden skal flytte inn i Kilden.

Først fredag vil stillingsbeskrivelsen bli klar, så jeg kan ikke si noe om den i dag, sier Lindeberg.

Èn skuespiller

Agder Teater har i dag én fast ansatt skuespiller, Anne Ma Usterud, og dukkespiller Giert Werring i halv stilling. I tillegg er Ann Ingrid Fuglestveit og Ole Geir Feste engasjert av Scherpf ut hans teatersjefperiode.

  • Kan det være lett å finne sjef til et teater med så få skuespillere?

  • Det vil vise seg, men teatret har budsjett til flere årsverk som teatersjefen kan disponere. Styret jobber mot å få et større ensemble, og på mange måter er det en fordel når sjefen selv står friere til å engasjere skuespillere, sier Lindeberg.

Hun regner med at Agder Teater vil benytte seg av et rekrutteringsbyrå i jakten på en ny sjef.