De berømte og beryktede bråkebøttene Nikki Sixx, Vince Neil, Mick Mars og ikke minst Tommy Lee spiller i Bergenshallen mandag 8. juni. Konserten i Bergen blir den eneste i Norge.

Bergensbandet Audrey Horne varmer opp sammen med svenske Hardcore Superstar.

Billettsalget starter mandag 16. februar, og billettene koster fra 465 til 565 kr.

Fra suksess til suksess

Mötley Crüe slo igjennom med albumet «Shout at the Devil» i 1983, og ble fra første stund forbundet med en partyføring på – og ofte over – grensen til det lovlige.

Bandet fortsatte i samme stil utover åttitallet med albumene «Theatre of Pain» og «Girls, Girls, Girls».

Mötley Crüe tok imidlertid ikke steget opp i rockens førstedivisjon før de roet ned livsstilen og fikk superprodusenten Bob Rock med på albumet «Dr. Feelgood». Albumet gikk rett til topps på amerikanske hitlister, og ble liggende på Billboard-listen i mer enn to år.

Skandaler

Allerede på bandets første turné, «Crüesing through Canada tour 82», klarte bandet å bli arrestert. Medlemmene gikk gjennom sikkerhetskontrollen på flyplassen iført full scenemundur med nagler i alle retninger, og i tillegg med ulovlig porno i bagasjen. Senere ble konsertarenaen i Edmonton der bandet skulle spille utsatt for en bombetrussel. Alt viste seg senere å være PR-stunt iscenesatt av bandets management.

I 1984 ble vokalist Vince Neil dømt for uaktsomt drap, da han frontkolliderte bilen på vei hjem fra brennevinsutsalget. Passasjeren Nicholas Dingley, som var trommeslager i glam-bandet Hanoi Rocks, ble drept i ulykken.

Bandet viste sin sans for galgenhumor da de senere ga ut albumboksen «Music to crash your car to».

Tre år senere var bassist Nikki Sixx klinisk død i to minutter etter en overdose. Ambulansemannskapene som var i ferd med å frakte Sixx til sykehus ga opp å redde bassistens liv, men to venninner som var med nektet å gi seg. Etter to adrenalinsprøyter i hjertet våknet han til liv igjen.

Utover nittitallet gikk bandmedlemmene hver til sitt, men i 2004 ble de gjenforent, ga ut nytt album og la utpå turné igjen.