Se videointervju med Tollerød fra Milano

MILANO: Hun kommer til å pryde gigantiske reklameplakater og annonser i hele verden, sammen med supermodellen Jessica Stam.

— Jeg er i full ekstase. Dette er bare kjempespennende, jubler Siri på telefon fra Milano.

Kristiansandsjenta røper at hun har danset gledesdans i to timer, siden hun fikk beskjeden fra bookeren sin.

Det var Donna Ioanna Ioannou som oppdaget Tollerød på Sørlandssenteret for tre år siden, og som har vært hennes viktigste støttespiller i modellkarrieren. I går kveld feiret hun sammen med Siri.

— Vi har ledd og grått om hverandre i hele kveld. Dette er så stort at jeg nesten ikke kan tro det. Det eneste som kan sammenlignes med dette er Vendela Kirseboms avtale med Elisabeth Arden. At Siri får denne kampanjen for Donna Karan New York (DKNY) er helt utrolig. Hun ble valgt ut i konkurranse med tusen andre modeller.

Millioninntekt

Foruten all oppmerksomheten, betyr dette store inntekter for 19-åringen. Ifølge Ioannou kan dette oppdraget dreie seg om alt fra hundre tusen til halvannen million kroner.

Siri Tollerød reiser allerede førstkommende fredag til New York. Like etter påske starter fotograferingen sammen med Jessica Stam.

For ett år siden var Siri Tollerød fra Tveit en vanlig russejente på Kristiansand katedralskole. Om kort tid vil ansiktet hennes lyse mot oss fra en verdensomfattende annonsekampanje. Selv påstår hun at hun ikke tar helt av av den grunn.

— Jeg har fremdeles bakkekontakt. Jeg vet egentlig ikke selv hvor stort dette er, men da jeg kom inn på modellbyrået i kveld, jublet alle rundt meg og åpnet sjampanjeflasker.

Siri har bodd i Milano i et halvt år, og synes fortsatt det er utrolig stort å flytte fra Tveit til Milano. At hun nå blir headhuntet derfra til New York klarer hun nesten ikke å fatte.

Moren og søsteren til Siri er på besøk i Milano akkurat denne uken, og akkurat i dag skulle de feire morens bursdag.

— Nå blir det dobbel feiring, sier Siri.

For Donna Ioanna Ioannou er det som nå skjer som en drøm som går i oppfyllelse, etter ti år som modellagent. Hun hadde bestemt seg for ikke å gi opp før hun hadde fått fram en supermodell, og nå ser det ut til at hun har greid det.

Et stjerneskudd

— Siri fortjener å bli en supermodell, for selv om hun er uslåelig vakker på utsiden, er hun ti ganger vakrere innvendig. Og i tillegg til det er hun en business-dame.

— DKNYs booker i New York sa på telefonen til meg at Siri er et stjerneskudd, og at hun kommer til å bli en av de største vi har sett på lenge.

Stjerneskuddet selv hadde egentlig aldri tenkt å bli modell, før Donna Ioanna plutselig ga henne sjansen. Nå er hun lykkelig for at hun grep den.

— Dette gir meg selvfølgelig veldig lyst til å fortsette som modell.

Du kan lese mer om Siri Tollerøds modelltilværelse i Milano i dagens God Helg-magasin. Men den reportasjen ble altså skrevet før hun fikk drømmeoppdraget for DKNY.