KRISTIANSAND: — Tusen takk for at så mange kunne komme selv om det er pinse og strålende vær, sa Anne Marie Almedal før konserten.

Og selv om det var strålende sol og blå himmel ute, tok over 100 mennesker turen til Fønix Kino for å få en dose «Himmelblå» servert inne av Anne Marie Almedal og bandet.

I tillegg fikk publikum se den nye dvd-en «Anne Marie Almedal - Live at Aladdin», regissert av kristiansanderen Fred Arne Wergeland.

Filmen viser konsertopptak fra fire konserter Almedal holdt på Aladdin i oktober i fjor sammen med bandet og den kjente musikeren Danny Thompson (kontrabass), som blant annet har spilt med The Who, Kate Bush og Mark Knopfler.

I tillegg har Fred Arne Wergeland laget kunstfilmer til noen av sangene som han har integrert med konsertopptakene. På selve konserten ble disse vist på lerret bak bandet.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

INTIMT: Releasekonserten til Anne Marie Almedal i går på Fønix Kino, opplevdes som intim selv om den ble holdt i Sal 1. Fra venstre: Nicholas Sillitoe, Anne Marie Almedal, Rolf Kristensen og Sigrun Tara Øverland. FOTO: Lars Hoen

Dvd-en er kjøpt opp av NRK, som allerede har vist utdrag av den. Filmen er også tatt ut til Kortfilmfestivalen i Grimstad.

Torsdag 1. juli er neste gang du har sjansen til å se Almedal live. Hun er nemlig booket til årets Hovefestival, og igjen har hun fått med seg Danny Thompson.

— Jeg er veldig spent på konserten på Hove, og jeg håper vi får til å vise Fred Arnes kunstfilmer på lerret mens vi spiller. Vi skal opptre i teltscenen så jeg vet ikke hvordan det kan løses praktisk, men jeg håper vi får til noe, sier Almedal.

Se filmklipp fra konserten øverst i saken!

Les hva anmelderne mener i Fædrelandsvennens papiravis tirsdag.