KRISTIANSAND: — Dette blir en veldig spesiell opplevelse for meg. Jeg har aldri vært i Russland før, sier DJ Inti.

Fredag og lørdag spiller han på den store klubben Magnet i Murmansk sammen med DJ Eldar fra Russland. Sammen er de Funky Solutions.

De to startet samarbeidet da Eldar bodde i Kristiansand for fem år siden. Da var elektronisk musikk nokså vanskelig å få til å fenge blant publikum, og Eldar gav opp og flyttet til Oslo. Etter dette har ting forandret seg, og elektronisk musikk har fenget i Kristiansand på en helt annen måte.

— For tre år siden startet jeg Club Stereo på Frk. Larsen, og folk er blitt mye mer mottagelige for denne typen musikk de siste par årene. Eldar har vært her og spilt igjen, og vi har hatt store navn som Olle Abstract, Rune Lindbæk, DJ Strangefruit og Bjørn Torske her på Frk. Larsen. Vi har også hatt flere russiske DJs, opplyser Inti.

Det er gjennom dette samarbeidet Funky Solutions nå har blitt invitert til en gjenvisitt i Murmansk som regnes som et kraftsenter innen russisk klubbmusikk.

Klubben Magnet er eid av Ultramedia som drives av German Runov.

— Festen er i forbindelse med Halloween og 45-årsdagen til Runov, og det er en stor ære for oss å få spille der, sier Inti. Runov ble i 2004 kåret til ”årets navn” i Murmansk.

På hjemmesiden til Ultramedia er Funky Solutions oppført som hovednavn på Magnet denne kvelden.