Den serbiske kokken Ljubomir Erovic har nylig utgitt det som skal være verdens første testikkelkokebok.

«The Testicle Cookbook — Cooking With Balls» kan lastes ned fra yudu.com, og er i tillegg til oppskriftene utstyrt med hendige instruksjonsvideoer der kokken flår og fileterer testikler av ymse slag.

Testikkelpizza

Blant kokkens favoritter er oksetestikkel-pizza.

— Det er en italiensk pizza med serbiske baller, forklarer Erovic.

Boken inneholder også retter med mer gourmetpreg, som for eksempel kalvetestikler i vin.

— De mest smakfulle testiklene er etter min mening fra okser, hingster og struts. Andre har dog sine egne favoritter, uttaler Erovic ifølge ananova.com.

— Men alle typer testikler kan spises. Unntatt fra mennesker, selvfølgelig.

Selvlært

Erovic skal være selvlært som testikkelkokk. Men 20 års erfaring har gitt ham posisjon som en av verdens autoriteter på feltet.

Han er også en av ildsjelene bak «World Testicle Cooking Championship», som er blitt holdt årlig i Serbia siden 2004, ifølge ananova.com.