Terningene hos et utvalg av landets kritikere går nemlig fra tre og nedover til ett øye.

Det er Adresseavisen og Side 2 som er mest negativ til albumet «True colors», som er den første plata fra «Norske talenter»-vinner Erlend Bratland.

Adressa kaller albumet bleikt og veikt og serverer kun terningkast en.

– Og når vinneren av «Norske talenter» misbruker store låter som Kurt Cobains «Heart-shaped box» og Joni Mitchells «The river» til det fulleste på plata, er utgangspunktet for å kunne vurdere denne utgivelsen med blanke ark en umulighet. Tommelfingerregel, ikke ødelegg klassikere, skriver Adressas anmelder.

«True colors» inneholder en miks av tre nyskrevne låter og sju coverlåter.

«Kan ikke bære en skive alene»

Nettstedet Side 2 slenger seg også med på det ene terningøyet:

– Resultatet blir akkurat så ille som det ser ut på papiret. Lyden er vintage tidlig 90-talls, sangtolkningene lite troverdige (allerede kjente «Lost» er et unntak) og powerballadene vil ingen ende ta. Beklager Erlend, men stemmen din kan ikke bære en hel skive alene. I hvert fall ikke ennå.

Bergens Tidende kaller plata en «fargeløs debut» og gir «True colors» kun terningkast to.

– At han er et vokaltalent er ingenting å diskutere. Det er det synd og litt overraskende at, albumdebuten er blitt så fargeløs, skriver BTs kritiker før hun fortsetter:

– Samtlige låter, enten de er nyskrevne eller coverlåter, er arrangert ned til et heller svulstig balladeuttrykk som riktignok er skreddersydd for Bratlands musikalegnede stemme, men som også gjør at alt låter likt.

Kritiserer coverlåter

Dagbladet og Aftenposten er derimot litt mer positive og serverer en treer til Bratlands første utgivelse.

– Fin pomp, litt prakt og noen skrekkelige coverlåter, er sammendraget til Dagbladet som roser det nyskrevne materialet.

– Coverlåtutvalget, eller snarere gjennomføringen, er derimot under enhver kritikk, fortsetter riksavisen, mens Aftenposten etterlyser den artistiske nerven.

– Hva gjør disse sangene med sangeren selv?

– Hvem Erlend er, må vi nok vente med å få svar på, hevder Aftenposten.

Solgt til gull

Men til tross for labre kritikker, har Bratland allerede solgt til gull via forhåndssalg. På utgivelsesdagen, hans 17-årsdag, fikk han gulltrofeet etter å ha solgt 22.000 eksemplarer av «True colors».

– Det er helt sykt! Jeg fikk gulltrofeet i dag. Det er veldig gøy at folk er så interessert. Jeg hadde forventa at den solgte litt, men det er jo bare snakk om timer siden den kom ut, gliste Bratland stolt mandag.