— Jeg sier «Store Gud, disse folkene er her og sløser bort en formue, men hvor er moroa?» Det er mitt spørsmål, sier Paulo Coelho til nyhetsbyrået Reuters.

Seriemorderen Igor

I sin nye roman retter kjendisforfatteren et kritisk blikk mot glamouren rundt filmfestivalen i Cannes.

«The Winner Stands Alone», eller «Vinneren står alene», heter boka der vi følger den rike russiske seriemorderen Igor som bruker ekstreme ressurser på å vinne tilbake sin ekskone Ewa.

Coelho sier at dette ikke først og fremst er en thriller, men heller et bilde av hvor vi har kommet hen i dagens samfunn.

Selv har forfatteren flere ganger besøkt filmfestivalen i Cannes, og opplevd mennesker med store lommeboker på rivieraen, som ligger søvnløse på grunn av morgendagens antrekk, og håper på å bli det neste store i underholdningsbransjen.

— Hvorfor oppfører folk seg slik? Det var utgangspunktet for å skrive ei bok om dette, sier Coelho til Reuters, og understreker at dette også er ei bok om verdier.

Alkymisten blir film

Selv er Coelho en veletablert kjendis, og det blir neppe bedre av at hans millionselgende bok «Alkymisten» nå er på vei til å bli film.

Coelho mener likevel at det er en forskjell på å bli kjent gjennom et talent og en lidenskap, i stedet for å kun oppsøke berømmelsen i seg selv.

— Det har blitt som en sykdom, sier forfatteren.

— Alle vil bli berømte bare for å bli berømte, ikke fordi de har noe viktig å presentere, fortsetter han.

Coelho står fullt inne for innholdet i boka.

— Den er hundre prosent basert på egne opplevelser, slår han fast i intervjuet.