Her kan du se videoen "Count your steps":

INDIE

KRISTIANSAND: Først ute er trashpop-konsert på Charlies i Kristiansand den 26. mars. Deretter kommer de tilbake til Arendal for å valse over tilhørerne under Hovefestivalen i juni, og Skral Festival i Grimstad i juli.

De flinke trærne til speiderleder og bandgeneral Truls Heggero (som også spiller i Lukestar) imponerte musikkpressen under by:Larm i Oslo. De er også forlengst blitt hooket til Øya-festivalen i august.

Og hvordan høres Truls and the Trees ut?

— Det er jo korte poplåter, ispedd mye maksimalisme. Jeg er veldig glad i å prøve å gjøre ting annerledes, og glad i den derre "Jaga Jazzist-taken", med sytten stykker til å spille på to og et halvt minutt lange poplåter, som vi innimellom gjør.

En annen ting å merke seg med Truls and the Trees, er antallet ulike instrumenter. Trekkspill, fiolin, bouzouki, sogar sag; det meste kan gå an - så lenge det ligger en mening bak, sier Heggero i et intervju med Aftenposten.

— Instrumentet må ha en funksjon. Vi vet jo sånn tålelig hva vi driver med, og det er viktig at det ikke bare blir en mølje av det. Akkurat nå er det en svær vibrafon på vei inn i bandet. Vi må bare kjøpe den først, ler Heggero.

Bandet spiller ofte sammen med Now We've Got Members, og ved å kikke på besetningens samlede instrumentering, samt en snartur innom vedlagte Youtube-video, kan leserne kanskje selv gjøre seg opp en mening.

Oslo-bandet slapp albumet "Ailanthus" i desember på Metronomicon Audio, samme label som Now We've Got Members.

Her er besetningen:

Truls Heggero: gitar, synth og vokal

Stian"Balsfjord" Brennskag: trekkspill

Knut "cashew" Benjaminsen: Bass, ryhmes

Helene "marrie" Johansen: vokal, rytme-egg

Magnus Moriarty: fiolin,theremin

Marius Ergo: bouzouki

Jørgen Smådal Larsen: Trommer

Vegard "Salto" Syrstad: micro-korg

"Day" Stiberg: sax

Thomas Meidel "svennson": xylofon, klokkespill, sag

Sissyfus: klarinett, trommer, kvanteorgel og remixer.

Her kan du høre mer fra bandet