Kvinnen bak superhiten «Mercy» takker søsteren sin for den umiskjennelige stemmen. Til britiske ITV.com forteller hun at det var en uheldig episode i barndommen som gjorde utslaget.

– Da jeg var fire år gammel satte søsteren min bind for øynene mine og jaget meg rundt i hagen. Hun glemte fort at jeg hadde bind for øynene og det endte med at jeg løp rett i et gjerde og brakk nesen, forteller Duffy til ITV.

Brukket

Sangstjernen forteller at opplevelsen gjorde sterkt inntrykk på henne.

– Jeg husker det så godt ettersom det var så ekstremt. Jeg skrek og var opprør men doktoren erklærte at «Ingen grunn til bekymring. En dag kommer hun til å bli en virkelig god sanger». Så hvem vet? Kanskje det at hun brakk nesen min er det jeg kan takke karrieren min for?

Til Norge

Til sommeren skal den 23 år gamle sangerinnen blant annet opptre på Hovefestivalen. Hun skal også spille på de store britiske festivalene Glastonbury og V i sommer. På Hovefestivalen skulle Duffy opprinnelig spille på den lille scenen i Teltet torsdag 26. juni.

Festivalen meldte denne uken på sine nettsider at «etter at Duffy nå er i ferd med å erobre sånn cirka hele verden, har vi sett oss om etter en mulighet til å flytte henne fra Teltscenen til et sted med litt større plass». Nå er det klart at hun skal opptre på den langt større amfiscenen i skogen.