I natt kunne den nye sangen høres på den avdøde popstjernens nettsider , og singelen blir den eneste nye sangen som blir tatt med på den doble samleplaten som slippes 27. oktober. «This Is It» var opprinnelig brukt som tittel på de planlagte konsertene Jackson skulle holde i London, men nå blir den sentral i den kommende dokumentarfilmen som har verdenspremiere 28. oktober.

Da billettene til filmen ble lagt ut stilte fansen seg i lange køer for å sikre seg plass. Disney Norge opplyste i en pressemelding i slutten av september at ingen annen film har forhåndssolgt så mange billetter så lang tid før premieren som «This is it».

Ny?

Sangen er imidlertid ikke så ny som maskineriet bak Jackson-filmen vil ha det til. Ifølge den britiske avisen The Guardian ble sangen opprinnelig spilt inn til Jackson-albumet «Dangerous» som kom ut i 1991. Sangen ble imidlertid ikke tatt med den gangen.

Her er Jacksons «This is it». Saken fortsetter under videoen:

Filmet

«This Is It» ble filmet i Staples Center i Los Angeles under Jacksons forberedelser til London-konsertene. Filmen vil også vise Jackson-fans og musikkelskere eksklusive bak-kulissene-klipp, et tilbakeblikk på hans karriere, intervju med venner med mer. Filmen er regissert av Kenny Ortega, og den vil kun vises på kino i to uker.