BYGLAND: En av gjengangerne den gang «alle» lyttet til Ønskekonserten på statskanalen var countrydronningen Lynn Anderson og hennes «Rose Garden». Det var tidlig på syttitallet. I 1971 nådde sangen tredjeplass på Billboard Hot 100 i USA.

Lørdag 5. juli står Anderson, i USA ofte kalt «the singers' singer», på scenen på Reisårsfossen camping på Ose. Fans av den klassiske countrymusikken har noe å glede seg til.

Festivalarrangør Knut William Bygland sier til Fædrelandsvennen at han er svært glad for å få Lynn Anderson til Ose. Dette har han jobbet lenge for å få til. Onsdagskvelden gikk turen til Oslo for å signere kontrakten.

Hall of fame

Lynn Anderson har hittil fått 16 gullplater og solgt flere millioner plater verden over.

Etter suksessen med «Rose Garden» i 1971 fikk hun flere hits; blant annet «You're my man», «Cry», «Rocky Top», «Top of the World» og «Under the boardwalk».

Lynn Anderson har også fått en mengde Grammys, og ble i 1980 kåret til «Artist of the decade 1970-1980». I 1999 ble hun æret med plass «Country Hall of Fame» i Nashville.

Etter en liten pause på begynnelsen av 1980-tallet, har hun holdt det jevnt gående siden. I disse dager holder hun konserter i England og Irland.

Lynn Anderson er født i Grand Forks og er av norsk ætt. Hun vokste opp i California og bor nå i New Mexico.

Benoni

Det er gjennom managementet til Arne Benoni at Ose Countryfestval har sikret seg Lynn Anderson. Også Benoni skal opptre på Ose Countryfestival, og publikum vil trolig få høre de to synge duett. Nylig ga Arne Benoni ut cd'en «I'm coming home». På denne deltar Lynn Anderson blant annet i den vakre «Slow hand».

Foruten Lynn Anderson og Arne Benoni er Liv Marit Wedvik, Steinar Albrigtsen, Åsmund Åmli Band, Setesdal Rootsband og flere lokale band klare for Ose Countryfestival 3. til 6. juli.

— Jeg arbeider med noen navn til, men Lynn Anderson er selvsagt det aller største, sier Knut William Bygland.

Ung støtte

Bygland eier campingplassen under Reiårsfossen der Ose Countryfestival har vært arrangert de siste årene. Han gir seg ikke selv om Sørlandsfestivaler AS har gitt opp Ose som festivalarena.

— Jeg kjøpte Reiårsfossen camping for å ta tilbake norske countryfestivalers vugge, sier Bygland og minnes 1983 da 12.000 mennesker invaderte Ose til det han kaller Norges første countryfestival.

— Men hadde det ikke vært for alle ungdommene i Setesdal som har henvendt seg til meg og spurt etter Ose Countryfestival, er det ikke sikkert det hadde blitt noen festival i år likevel, sier han. Det er tungt å være enearrangør.

— Ønsker lag og organisasjoner litt inntekt gjennom matsalg eller vakthold, er det bare å melde seg, sier han.