BLE FORRÅDT: Kristoffer ble for sterk for resten av sin egen allianse. Derfor ofret de ham. - Jeg bærer ikke nag, sier han slev. Foto: TV3 Foto: TV3

Søndagens Robinson-sending startet med at det var fem deltakere igjen i ekspedisjonen; Lina Iversen, Marte Antonsen, Christian Flotvik, Kristoffer Karthum og Severin Suveren Meiland. Ofret Kristoffer Men i kveldens sending måtte to av dem ut.

Først Severin etter å frivillig ha deltatt i kappestriden — og tapt. Og til slutt Kristoffer etter å ha blitt ofret av alliansen.

De siste episodene har det blitt mer og mer klart at Christian, Lina og Marte har planlagt å ofre Kristoffer som selv har spilt ærlig og holdt seg til alliansen. Allerede sist episode sa Christian at han håpet Severin fikk immunitet slik at Marte, Lina og Severin kunne stemme på Kristoffer, mens han selv kunne stemme som Kristoffer, slik at det ikke ble synlig at han dolket alliansepartneren sin i ryggen. Kathrine Pehrsson som måtte ut samme episode, hadde mistet stemmeretten.

Dolket Kristoffer - Det beste hadde vært at Severin, Marte og Lina hadde stemt ham ut, så slipper jeg å gjøre det, flirte Christian og snakket om Kristoffer.

Severin Suveren meldte seg frivillig til hukommelsesduell i kappestriden. Han tapte konkurruansen, og røyk rett ut av ekspedisjonen.

Kristoffer vant en dobbeltstemme i samme konkurranse, og trodde han var sikker i alliansen sin med Christian, Lina og Marte.

Før det kom til øyråd, måtte deltakerne gjennom en siste Robinson-kamp. Der vant Christian immunitet, og løpet var klart. Firerbanden viste seg i virkeligheten å kun inkludere Lina, Christian og Marte, og det hjalp ikke Kristoffer at han hadde dobbelstemme.

MÅTTE UT: Både Kristoffer og Severin måtte ut i siste runde før finalen. Foto: TV3 Foto: TV3

— Stoler på Christian - Jeg velger å stole på Christian, sa han håpefullt før øyrådet.Det viste seg imidlertid at Christian ikke var den vennen han trodde. Og Kristoffer ble stemt ut i øyrådet.

— Det å stemme på Kristoffer var mye kjipere enn jeg hadde trodd, innrømmet Christian og sa det var vondt, siden de to hadde blitt så gode kamerater.

For sterk - De ser på meg som en farlig konkurrent til å vinne Robinson, sa en litt skuffet Kristoffer da det var klart at alle de andre tre hadde stemt på ham.

Men Kristoffer sier han skjønner spillet, og at han ikke er bitter.

— Jeg bærer ikke nag til noen av dem. De gjorde kun det som de trodde var det smarteste for å vinne en finale selv- Kanskje litt feigt, men sånn er det, sier han nå.

Ærlig og glad - Jeg er veldig fornøyd med å ha kommet så langt som jeg gjorde, jeg, sier Kristoffer videre.

De tre som går til finalen er da: Lina Iversen, Marte Antonsen og Christian Flotvik.