KRISTIANSAND:

— Før vi gikk på scenen her fikk vi høre at lokalet tar 700, men at det bare var 140 her inne i kveld. Da sa vi: So what???? For dere ser bra ut dere som er her, og taket kommer IKKE til å være på når vi er ferdig!

Meldingen fra Chirag og Magdi var klar. Og det var gøy, for alle som orket å holde ut til klokka ble halv elleve på Kick torsdag kveld.

Takknemlige.

Konserten med Karpe Diem fra Oslo var uten tvil for blodfansen, og Kick ble nok hakket for stort å fylle. Men Karpe Diem i Kristiansand, tilbake for tredje gang på et halvt år, skuffet ikke. Og det gjør de sjelden.

— Tre konserter i Kristiansand på et halvår. Vet ikke om dere synes det er bra, men vi er drittakknemlige for å få lov til å komme igjen gang etter gang! fortsatte duoen, til stor applaus fra de fremmøtte.

FOTO: LARS HOEN Foto: Lars Hoen

Rapperne Chirag og Magdi har holdt trofast sammen siden de møttes på Oslo Handelsgymnasium i 2000. I utgangspunktet var målet å delta på Ungdommens Kulturmønstring for de to rapperne. Da de gikk seirende ut av dette, fulgte flere spillejobber på blant annet Quartfestivalen, By:larm, Rockefeller og Oslo Spektrum.

"For folket"

Men tross den voksende populariteten og de gode anmeldelsene, har Karpe Diem vært tro mot at de er et band ”for folket”. De prøver å prioritere å spille på små fritidsklubber og på utradisjonelle steder som for eksempel Oslo Domkirke. Duoen har alltid vært politisk engasjerte og skriver tekster om temaer som opptar dem, deriblant rasisme. Låtene er også ispedd solide doser humor, noe bandet har som kjennemerke.

Karpe Diem debuterte med EPn ”Glasskår” i 2004, deretter fulgte debutalbumet ”Rett fra hjertet” i 2006 og gruppa ble for denne belønnet med Alarmprisen i 2007. Albumsuksessen fortsatte med ”Fire vegger” (2008) som fikk Spellemannspris i klassen hip hop. I 2010 gav Karpe Diem ut sitt tredje album ”Aldri solgt en løgn”, og i mai ble de tidenes første vinnere av Bendiksprisen og en sjekk på 100 000 kroner.

FOTO: LARS HOEN Foto: Lars Hoen