KRISTIANSAND: — Å holde konsert i Ravnedalen har vært en drøm hele livet, sier Rolf Løvland i en pressemelding mandag.

Løvland har vokst opp på Grim i Kristiansand og har alltid følt en spesiell stemning og tilhørighet til den naturskjønne parken i Ravnedalen.

- Årets store høydepunkt

  • Jeg håper og tror Ravnedalens magi vil resonnere med musikken vår. Dette blir veldig spesielt og årets store høydepunkt for meg personlig, sier Løvland.

Han er ikke den eneste som gleder seg til det musikalske høydepunktet.

  • Dette blir en unik musikalsk begivenhet som vi har gledet oss til lenge, sier arrangør og initiativtaker Bent Repstad.

I kø for Secret Garden

Arrangørene forventer stor publikumsinteresse når Secret Garden spiller i Kristiansand for første gang siden de trakk fulle hus i Sørlandshallen i år 2000. Da stod bilene i kø for å komme seg fram til konsertlokalet. Repstad tror ikke interessen er blitt mindre siden den gang.

— Vi håper på like stor interesse denne gangen. Secret Garden fyller store konsertsaler verden over. Nå gleder vi oss til å oppleve byens eget band her i Ravnedalen, sier en stolt Repstad.

Secret Garden, med Rolf Løvland og Fionnuala Sherry i spissen, har solgt over 4 millioner cder og hatt flere verdensomspennende konserter.

Når de spiller i Ravnedalen i august blir det sammen med Kristiansand Symfoni Orkester.

— Jeg føler vi bringer musikken vår tilbake der den hører hjemme, sier Løvland som finner mye av den kreative roen han trenger i Kristiansand.

Konsertrepetoaret vil bestå av både gammelt og nytt repertoire, og Løvland tror publikum vil oppleve et representativt låtutvalg fra de seks produksjonene Secret Garden har bak seg.

Lover å fremføre You Raise Me Up

Rolf Løvlands hit You Raise Me Up har blitt spilt inn og fremført av artister som Josh Groban, Westlife og Il Divo. Sangen er uten tvil blitt en av det siste tiårets mest populære sanger, og det anslås at sangen har solgt mer enn 35 millioner eksemplarer med sine mer enn 500 forskjellige innspillinger.

I august kan du høre sangen fremført av låtskriveren selv.

— Vi skal selvfølgelig fremføre vår egen originalversjon i Ravnedalen, forsikrer Løvland.