HOVE: Etter at det lavet ned regn hele søndag og natt til mandag, så har nå sola tittet frem på Hove i Arendal. Gradestokken viser 18 grader og t-skjortene til Tom Are Svenning og Øyvind Vollen er for lengst tatt av.

– Nå blir det ordentlig festival! Sol, telt og øl, smiler Tom Are Svenning (20) til fvn.no

— Kjempedigg

Sammen med Øyvind Vollen (20) og fire andre kompiser kom han fra Stavanger til Hove i bil sent søndag kveld. Da øsregnet det.

— Vi orka ikke gå ut av bilen en gang. Det regnet så mye at vi bare sov der vi satt, sier Vollen.

Da kompisgjengen fra Stavanger våknet i morges var det overskyet, men mandag formiddag titta sola endelig frem. Det samme gjorde festivalfølelsen.

— Kjempedigg, nå kan det endelig bli ordentlig festival. Det blir liksom ikke det hvis det regner, sier de to.

Godvær i vente Og de har grunn til å glede seg over været ifølge meteorolog Beathe Tveita hos Storm Weather Center.

— Det blir nokså tørt i dag, og i morgen og onsdag ser det ut til å bli varmere og mer sol, sier hun til fvn.no

Ifølge Storm er det fare for noe regn utover ettermiddagen i dag, men fra og med i kveld blir det sol og opphold. Temperaturen skal ligge på rundt 16 grader i hele dag, men er ventet å stige fra i morgen av.

— Det eneste problemet for de som er på festival er at det blir mye vind i kveld. Det vil blåse liten kuling fra nordvest i hele dag og kveld, sier Tveita.

Litt mer dårlig nytt for festivalfolket på Hove er at det er et nytt lavtrykk i vente mot slutten av uken. Fra torsdag av er det ventet mer regn på Hove.