«Twilight»-fans var ikke de eneste som ble overrasket da skuespiller Rachelle Lefevre ble erstattet med Bryce Dallas Howard for den tredje filmen i serien – «Eclipse».

– Jeg var sjokkert. Jeg hadde fullstendig forpliktet meg til «Twilight»-sagaen, sier Lefevre i en uttalelse ifølge People.com.

Manglende samarbeidsvilje

Lefevre spiller ondsinnede Victoria i den første Summit Entertainment-produserte vampyrfilmen, samt i oppfølgeren «New moon». Hun skulle etter planen være med i den tredje filmen, men så erstattet filmselskapet henne. Årsaken var at hun viste manglende samarbeidsvilje ved å ta på seg et overlappende filmprosjekt.

Overlappet ti dager

Lefevre innrømmer at hun hadde skrevet under på å spille inn filmen «Barney's version» og at innspillingen overlappet med «Twilight» sin i ti dager. Men skuespilleren trodde det ikke var nok til å miste rollen.

– Jeg er dypt såret over Summits avgjørelse om å fortsette uten meg. Jeg er svært lei meg for at jeg ikke får fortsette å portrettere Victoria for «Twilight»-publikummet, uttaler hun.

Irritert filmselskap

Summit Entertainment har irritert seg kraftig over Lefevres uttalelser og mener de var i sin fulle rett da de erstattet henne. Summit hevder Lefevres forpliktelser overfor «Barney's version» ble holdt hemmelig helt til 20. juli enda avtalen skal ha blitt inngått tidlig i juni, melder Wenn.

«Vi mener at hennes valg om å holde tilbake denne informasjonen kan ses på som manglende samarbeidsvilje som har påvirket hele produksjonen.», heter det fra Summit.

«Ms. Lefevre har påtatt seg en rolle som gjør at hun er i Europa under en svært viktig del av produksjonen. Denne tiden er essensiell for skuespillernes øving, samt innspilling på steder som kun er tilgjengelig på dette gitte tidspunktet.»